Nesze!szer

Skinchecker kampány: vizsgáld meg az anyajegyeidet!

2016. június 07.

 

skinchecker_2016_fo_illusztracio.jpg

 

 

 

 
Tudtátok, hogy a rosszindulatú bőrdaganat a 20-30 éves korú nők között a rákhalálozási listán az első, a 30-35 évesek körében pedig a második helyet foglalja el? Utazások a napfényes országokba, ahol sokszor 7-10 napon keresztül folyamatosan közvetlen napfénynek vagyunk kitéve és a szoláriumozás is növelik e bőrdaganat rizikóját. Ugyanakkor ez az egyik legegyszerűbben felfedezhető, fájdalommentes vizsgálattal diagnosztizálható kór. Most ebben segít a La Roche-Posay.
A Skinchecker bőrrák-tudatossági kampány keretében bárki megismerheti az ABCDE módszert, amelynek segítségével megvizsgálhatja szerettei anyajegyeit, és gyanú esetén bőrgyógyászhoz küldheti őket. 
Vizsgáljátok meg:
  1. az arcotokat, beleértve a füleket is! A fejbőrt hajszárító segítségével tudjátok átvizsgálni.
  2. a tenyereket, kézfejeket, körmöket, valamint tükör segítségével a könyököket, karokat és a hónaljakat.
  3. a nyakat, a mellkast (lányok, ti figyelmesen vizsgáljátok meg a mellek alatti bőrfelületet is), valamint a hasat.
  4. a tükörrel szemben egy másik tükör segítségével vizsgáljátok a tarkót, a fülek mögötti részt, a vállak hátsó részét, a hátat, a feneket és a combok hátsó részét.
  5. ülő helyzetben, szintén tükörrel nézzétek át a combok belső felét, a lábakat, a lábfejeket és a talpakat, valamint a lábkörmöket. Ne feledkezzetek meg a nemi szervekről sem!
Miután megvagytok, az alábbi táblázat segítséget nyújthat abban, hogy milyen tüneteket produkál egy gyanúsnak vélt anyajegy. Amennyiben változást észleltek, azonnal keressétek fel bőrgyógyászotokat! Vigyázzatok magatokra és egymásra!
Nesze!Dia

 

borrak_terkepes.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr728784560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása