Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2016. január 24.

 

 

 

 

krhaza3.jpg

 

 

Hazatértés

Semmihez sem fogható érzés, mikor hosszú idő után ismét hazaér az ember. Csodálatos ismét a barátokkal tengeni-­lengeni, a családdal időzni és róni a havas utcákat, majd a meleg szobába érkezve begyújtani a sütőt és készíteni egy mennyei vacsorát. Ám ilyenkor gyakran előkerül a bizonytalanság is: vajon hogyan fogadnak majd? A kishúgom emlékszik majd a korábbi beszélgetéseinkre? A barátaim nem fognak kikészülni tőle, hogy már megint csak késő éjszakákon érek rá bandázni, mert napközben lótok és ­futok? És persze: "Mi van, ha senkit sem érdekel, hogy megjöttem?"

Aztán persze megérkezem, és kiderül: minden olyan, mintha el se mentem volna. Amikor elfognak a sikerrel vagy sikertelenséggel kapcsolatos kétségek, mindig a tiszta szándékra igyekszem koncentrálni. A Kristóf Konyhája azért született, hogy megmutassa: főzni bizony bárki tud, és egy szempillantás alatt is lehet lenyűgözően finom, egészséges lakomákat rittyenteni -ezt ­ írtam legújabb könyvem hátoldalán, és úgy tűnik, teljesült a vágyam: a megjelenés óta több tucat levél, és fénykép érkezett hozzám azokról a fogásokról és történetekről, amelyeket az első vegán szakácskönyvem ihletett. Ezek a levelek nem csak önbizalmat adtak, de arra is emlékeztettek: mindig van, aki hazavár.

 

krhaza.jpg

 

Az étel, akár a boldogság, akkor igazi, ha megosztjuk egymással ­ - szoktam mondani, ez pedig a főzésre is igaz: barátokkal, rokonokkal új és régi ismerősökkel közösen szorgoskodni a konyhában nem is munka, hanem önfeledt szórakozás. Az pedig már csak hab a vegán tortán, hogy még tanulunk is közben valamit, ­ így mostani hazatérésem alatt két főzőkurzusra is összeröffenünk, ahol teljes menüsorokat készítünk el a Kristóf Konyhája receptjeiből válogatva. De könyvbemutató beszélgetés is lesz, ­ beszélgetőtársam Szűcs Péter, az InStyle Magyarország főszerkesztője, aki egy évtizede vagyunk barátom és kollégám.

És ahogy az lenni szokott, utazás előtt ismét elkapott a félsz: "és ha senki nem jön el?" ­ ám mire feltettem a kérdést a kiadómnak, kiderült: mindhárom eseményre órák alatt vásároltátok meg a jegyeket.

Az aggodalom, a parázás és a felesleges stresszelés sehová sem vezet ­ legfeljebb olyan negatív lesz tőle a hangulat, hogy még az életünk legnagyobb áldásait sem vesszük észre. Hogy megköszönjem, hogy olyankor is mellettem vagytok, amikor kétségek fognak el, egy háromfogásos mennyei vegán vacsorára, és személyes, baráti, kötetlen beszélgetésre is meginvitállak benneteket. (Az esemény leírását ITT találod.)Koccintsunk rá, hogy a vegán életmóddal egyszerre tesszük jobb, igazságosabb hellyé a bolygót, figyelünk az egészségünkre, ráadásul csodás falatokat lakmározhatunk. A vacsoráról én gondoskodom.

 

krhaza2.jpg

 

Ha találkozunk valamelyik eseményen, hozd magaddal a Kristóf Konyhája kötetet, ­ örömmel írok bele neked személyes üzenetet, cserébe, amiért ti, olvasók is hétről hétre útjelzőkkel láttok el engem.

Fényes hetet!

https://www.facebook.com/kristofkonyhaja

(fotók:  www.mateczaban.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr198308424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása