Nesze!szer

Pezsgőkoktélok, hogy tényleg pezsegjen az életed!

2015. december 07.

 

pezsgo_koktel1.jpg

 

 

Egy jó pohár pezsgőre mindig talál az ember alkalmat. Mi legalábbis így vagyunk ezzel. Nálunk a hétvégi ebéd általában egy pohár pezsgővel indul, de az igazán jó koktélokat is kedveljük, persze... jó pezsgőből. Íme most két recept nektek is, ha feldobnátok kicsit a barátnős traccspartit, szülinapos megemlékezést vagy koccintást! Ezek mi kedvenceink, bátran ajánljuk őket.

Bellini

Vigyázat, ez annyira finom, hogy nem is érzed, milyen hamar hat. Egyszer egy barátnőnkkel kiültünk egy teraszos étterembe Bellini koktélozgatni kicsit, hétkor kezdődött az este, aztán reggel hatkor már véget is ért... viszont emlékezetes buli maradt!

Így készítsd:

3 rész pezsgő

0,5 rész cukorszirup

2 rész őszibaracklé

A legfontosabb, hogy erősen lehűtött pezsgőt használjunk hozzá. Lehet akár fagyos is, Először a baracklevet és cukorszirupot öntsed a pezsgőspohárba. Utána jöjjön rá a pezsgő, majd finoman keverd össze. Díszítheted is valamivel, akár szelet barackkal, vagy citrommal is. Annyira előkelő, barátságos és finom! Igazi csajos pezsgő koktél! 

 

Kir Royal

Párizsban ittuk először ezt a koktélt. Épp egy francia divatmagazinnál dolgozó srác bulijára mentünk aznap este és egy gyönyörű étterem teraszán készültünk a partyra. Nem is értettük először belekortyolva, mi eddig miért nem kóstoltuk ezt itthon! Oké, ez már vagy jó 15 éve volt és már hazánkban is hódít a Kir Royal. Csak egy plusz alapanyagot kell venned a pezsgőn kívül, meg a díszítés, ha extráznál. Praktikus és igen finom!

A pohár aljára öntsél egy kis Creme de Cassis likőrt (piros, édes). Elég nagyon pici is, mert igen hatásos. Erre jön rá a pezsgő. Ribizlivel szokták díszíteni, fürttel együtt jöhet a pohár szélére, de egy darab a pohárba dobva is igen jól mutat.

Egészségetekre!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr358145486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása