Nesze!szer

Az utolsó élő mentőkutya arról a bizonyos szeptember 11-éről

2015. szeptember 11.

 

911_kutya.jpg

 

 

Két éve írtunk nektek egy postot azokról a kutyusokról, akik erejüket nem kímélve mentették az embereket a borzalmas szeptember 11-ei tragédia után New Yorkban. (Post ITT.) Azóta sajnos sok négylábú távozott az élők sorából, ám egy igazi hős még mindig közöttünk van. Ő Bretagne, a golden retriever. 14 esztendővel ezelőtt a Texas Task Force 1 katasztrófahelyzetekre specializálódott csapatának tagjaként indult a bevetésre New Yorkba. A gazdája, Denise Corliss nem hitt  a szemének, amikor meglátta, hová is érkeztek. De Bretagne erejéből ő is bátorságot merített, hisz a fiatal eb kész volt a mentésre. Sok-sok ember köszönheti neki az életét. (A felső képen látjátok, ahogy fáradtan megpihen a tragédia helyén)

Bretagne az aktív mentésből néhány éve már "leszerelt", azóta pedig az iskolákat járja, hogy "meséljen" a gyerekeknek a munkájáról. Kedvességével sok kis gyereket örvendeztetett már meg.

Történetét hallva a BarkPost online kutyás magazin munkatársai azonnal ötletelni kezdtek, hogy 16. születésnapja közeledtével hatalmas meglepetésben részesítsék a már nyugdíjas napjait élő négylábút. Együttes erővel megszervezték számára élete talán legnagyobb ünnepét. Bretagne ma is Texasban él, így a repülőút után kényelmes limuzinnal utazhatott el élete legnagyobb feladatának egykori helyszínére. Luxus körülmények között szállhatott meg gazdáival egy kutyabarát hotelben, lakosztályukból fantasztikus ajándékokkal körülvéve élvezhették a csodálatos kilátást. Finomabbnál finomabb falatokkal látták el Bretagne-t és természetesen születésnapi tortáról is gondoskodtak számára. Lent láthatjátok is a videót.

Teljesen őszinték leszünk. Lehet, hogy a nátha teszi, vagy az is, de mi megkönnyeztük a hős kutya 16. születésnapját. 

 

 

 

 

 

 

911_kutya2.jpg

 

911_kutya3.jpg

 

bretagne2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr837778134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása