Nesze!szer

Előtte és utána képek örökbefogadott kedvencekről

2015. január 14.

 

Nincs is hálásabb egy olyan állatkánál, akit örökbefogadott az ember. Soha nem tudhatjuk, mi történt velük előtte. Most mutatunk néhány képet, amelyek egészen pontosan megmutatjuk, mit is jelent a kutyusoknak és cicusoknak, ha igazi gazdára találnak! Ha teheted esetleg...halat is lehet örökbefogadni ugye...

 Ps: ha tetszett a post, csatlakozz facebook közösségünkhöz ITT, állati jó anyagokkal várunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr847058725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.01.15. 07:35:13

Már volt menhelyi kutyám, nagyon szerettem, de nem kellene még egy.

Számomra elképesztő, hogy hiába van törvény, hiába minden igyekezet, a menhelyek felelőtlen kutyatartók miatt vannak teli. Hiába kötelező a csip, ha senki nem ellenőrzi, ha az ivartalanítás nem kötelező. Mégis mit gondolnak az állatvédők, hogy mi lesz a szaporulattal? Ha néha fény derül arra, hogy kiirtottak egy egész almot, az csak a jéghegy csúcsa. Csak szét kellene nézni a falvakban, a sok kutya ami jó esetben másfél méteres láncon van tartva.

Nem kell menhelyi kutya! Nem akarok mások felelőtlenségéhez asszisztálni, mert ez azt erősíti. Hiszen ha megunom a kutyát, vagy túlszaporodik a korcs, akkor kiteszem, majd összeszedi a menhelyesek, és keresnek neki új helyet, nincs ezzel gond.

Egy kutya tartása nagyon sok pénzt emészt fel, szerintem minden kutya tartónak joga van hozzá, hogy szép egészséges fajtiszta kutyát tartson, Egy menhelyi kutya időzített bomba: megszereted, ragaszkodsz hozzá, de azt sem tudod hány éves, milyen betegségei voltak, vannak.

Nem kellene ennek reklámot csinálni. Akinek nincs pénze kutyára, ingyen akar hozzá jutni a menhelyről, könnyen le is fog róla mondani, aztán ott lesz megint a menhelyen.

ropile 2015.01.15. 07:49:49

@irdesmond: fubazmeg. ez egy komment.
Egyet értünk, hogy a menhelyek nagy része azért telik meg, mert az emberek felelőtlenek és szarháziak nagyrészt. Ellenben, ha menhelyi kutyát hozol el ott kötelezed magad arra, hogy ivartalanítod, elkerülendő a nem kívánt szaporulatot.

Viszont Te összemosod a menhelyi kutyát a fajtatiszta ( ezt a szót is szokd ) kutyával. Azzal, hogy örökbefogadod, nem az embereket támogatod, hogy "csináljanak" minél több menhelyi kutyát, hanem egy kutyának adsz esélyt egy teljesebb életre, aki viszont végnélkül fog szeretni.

2015.01.15. 08:25:09

@ropile: én hoztam ki a menhelyről egy nagytestű öreg kutyát. Mindenki le beszélt róla, a családom azt mondta hülye vagyok, de nagyon jól összeszoktunk, nagyon szerettem. Úgyhogy én túl vagyok egy menhelyi kutyán, tudom mit beszélek.

Mégis arra biztatnám az állatvédőket, hogy a meglévő törvényeknek próbáljanak érvényt szerezni, és kevesebb problémájuk lenne.

ropile 2015.01.15. 08:38:34

@irdesmond:
Ezekkel a kijelentésekkel akartam vitatkozni:

"Nem kell menhelyi kutya! Nem akarok mások felelőtlenségéhez asszisztálni, mert ez azt erősíti. "
Nem mások felelőtlenségéhez aszisztálsz, fentebb kifejtettem miért.

"Egy menhelyi kutya időzített bomba: megszereted, ragaszkodsz hozzá, de azt sem tudod hány éves, milyen betegségei voltak, vannak. "
Ezeket lehet azért tudni, bár valóban, nem teljes bizonyosággal.

"Nem kellene ennek reklámot csinálni."
De, a menhelyeknek reklámot kell csinálniuk ahhoz, hogy kutyákat ( és egyéb állatokat ) igenis fogadjanak örökbe olyanok, akik utánna felelőssen tudják nevelni és tartani.

"Akinek nincs pénze kutyára, ingyen akar hozzá jutni a menhelyről, könnyen le is fog róla mondani, aztán ott lesz megint a menhelyen."

Nem, nem ezért. Van pénzem fajtatiszta kutyára, van fajtatiszta kutyám, de e mellett nem volt probléma elhozni a menhelyről egy keveréket. Aki beilleszkedett a családunkba és minden este mikor enni adok neki, akkor lecsapott seggel és írdatlan csóválással várja a kaját.

Azért, mert az emberek ( nagytöbbsége ) felelőtlenül és bután viselkedik és a menhelyi kutyát nem neveli, nem megfelelően tartja, azért nem az állatvédők és a menhelyek a hibásak, hanem az emberek maguk.
És már bocsáss meg, de szerintem nem a menhelyi kutyák ellen kell beszélni, hanem mi, magunk, emberek ellen, akik buták, tudatlanok és felelőtlenek vagyunk.
Viszont, azt is tudom, hogy ez Magyarországon társadalmi probléma, egyszerűen sok a buta ember.

Gabiiiiii 2015.01.15. 08:42:05

@irdesmond: egy tulszaporitott,genetikai betegseggel elo tk-s kutya esetlegesen sokkal nagyobb gond eskiadas,mint kihozni egyet ezek kozul a szerencsetlenek kozul..Ok nem tehetnek az emberi felelotlensegrol,ok is megerdemlik az emberti eletet es amig enynien vannak,nem adok ki penzt kutyaert

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.15. 08:50:29

A szófogadatlan kutyát be kell adni menhelyre, aztán pár nap múlva visszavenni. Kezes állat lesz belőle.

ügyfélszolgálatos 2015.01.15. 09:33:33

@maxval bircaman szerkesztő: Téged is be kellene adni valami elmegyógyintézetbe pár napra, hátha rajtad is segít...

2015.01.15. 10:13:55

@Gabiiiiii: Nagyon igaz. Divatkutyát venni a legnagyobb rizikó, mert szinte bizonyos, hogy rossz a génállomány a szaporítás miatt. Vagy amennyiben valaki ragaszkodik a fajtához, csak megbízható tenyésztőtől szabad venni. Akiről a NAV is tudja, hogy tenyésztő.

Szelid sunmalac 2015.01.15. 10:36:34

@ügyfélszolgálatos: Rajta nem segit. A kutyak iranyitjak a birkakat, tehat okosoabbak naluk, vagy megforditva a birca hulyebb egy kutyanal.

Birkesz 2015.01.15. 10:44:21

@maxval bircaman szerkesztő: Látszik, hogy közöd nincsen menhelyes kutyához, csak a szádat járatod.
Mert szerinted ez csak simán így működik. Ahhoz, hogy beadd, ki kell várnod a várlólistát (cirka 2-3 hónap) Miután bekerült, karanténba kerül, nagyjából három hétre, kötelezően. Szóval megnézném, hogy veszed vissza pár nap múlva.
Ezen felül a menhely sem hiszem, hogy asszisztálna ehhez az embertelen bánásmódhoz, ami az elborult agyadban megfogalmazódott.
Tehát most (is) jobb lett volna, ha elfojtod a közléskényszeredet és befogtad volna a pofád.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2015.01.15. 11:00:25

A képekből kiderül, hogy a kutyák olyanok mint az emberek. Ha csukva van a szájuk akkor szomorúak, ha tátva van, akkor meg nevetnek, vagyis boldogok.

Nem is hazug, hatásvadászó, ízléstelen fotók ezek, dehogy.

Barmok.

Úgy értem: vannak ilyen állatok is.

vmaast 2015.01.15. 12:20:45

@irdesmond: Azért nálad van baj... ;-)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.15. 13:36:59

A fajtatiszta kutya igen nagy kockázat a beltenyészet miatt. Nem véletlen, hogy az egyes fajtáknak vannak fajtaspecifikus betegségeik. A legközönségesebb korcsnak is egészségesebb a génállománya.

A menhelyről kihozott kutya meg egész életében hálás lesz neked, amiért kimentetted onnan.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.15. 13:39:14

@Gabiiiiii:

Minden egyes fajtatiszta kutya megvásárlásával egy menhelyi kutyát ítélsz halálra - persze nem te, ez nem neked szól.

2015.01.15. 15:51:51

El kellene gondolkozni azon, hogy egyáltalán hogy kerülhetnek kutyák a menhelyre. Én Németországban élek, a kutyám 1 alkalommal szaladt el (a lakás ajtóból) Kerestettem, de csak azért, hogy hamarabb találják meg mint a rendőrség.
Mire az utazásból 2 nap múlva haza jöttem már 82€- számla ellenében tudtam a kutyát átvenni.
A kutyában ott a csip, kötelező, ez alapján megtalálják a gazdát és küldik neki a számlát a kutya tartásáról.
Nincs kóbor kutya, mert az emberek azonnal telefonálnak, ha egy gazda nélküli állatot látnak, és azt azonnal el is szállítják,
Kutya az utcán csak pórázzal lehet, és ez otthon is így van. Kutyát szabadon csak megfelelő kerítés esetén lehet tartani, és ez a szabály otthon is. Mo-on is kötelező a csip. Hát akkor miről beszélünk?

Nem hiszem hogy a menhelyi kutyák azért vannak ott, mert meghalt a gazda.

Arról van szó, hogy egyszerűbb menhelyeket fenntartani közadományból, menyhelyi szomorú szemű kiskutyákat fényképezni, mint a meglévő törvényeknek érvényt szerezni.

Na persze ahhoz az állatvédőknek ki kellene mozdulni a pesti flaszterről, az meg milyen fárasztó már?
Írjuk inkább egy posztot a blogra, ahhoz még a székről sem kell felkelni.

sien 2015.01.15. 16:07:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: amennyiben semmilyen kutyát nem veszek, és nincs is, hány menhelyi kutyát ítélek halálra?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.15. 16:14:19

@irdesmond:

"egyszerűbb menhelyeket fenntartani közadományból, menyhelyi szomorú szemű kiskutyákat fényképezni, mint a meglévő törvényeknek érvényt szerezni. Na persze ahhoz az állatvédőknek ki kellene mozdulni a pesti flaszterről,"

Az állatvédőknek mióta van lehetőségük számon kérni a törvények betartását? Mióta van hatósági jogkörük?

"az meg milyen fárasztó már?"

Menj el segíteni pár hétig egy menhelyre, majd megtudod, mennyire fárasztó. Ne itt járasd a szád és fikázd azokat, akik egyedül tesznek valamit a szerencsétlen kidobott állatokért.

@sien:

Te se leszel már hülyébb.

she_wolf 2015.01.15. 16:21:01

Volt egy keverék kutyám. Alig egy hónapos, cipősdobozos, talált, pár hetes nyamvadt, koszlott, kapu elé kidobott, éppencsak megmaradt. 15 évig élt, jóban-rosszban velem, velünk volt.
Mindig is volt egy álmom arról, hogy milyen kutyát szeretnék majd egyszer. Mióta az első meghalt, azóta ideiglenes nevelőszülőként sok-sok kutya megfordulta nálam a pár naposoktól az öreg, bénáig. Jó gazdikat sikerült nekik találni vagy egyesületek segítségével (hozzánk is ilyen úton kerültek), vagy nélkülük.
Most létszámstop van a jelenlegi 3 kutyával. Évek óta velünk vannak, és ők már maradnak is, míg a diófa alatti, háborítatlan helyükre nem kerülnek.
Aztán pedig lesz majd 2 kutyánk, így tervezem. Mindkettő jónevű, úriházból való hölgy lesz. Egy törpe pincher a férjemnek, és egy rottweiler nekem:)
Soha nem akartunk kutyát. Egyet sem, nemhogy közel hatvanat 20 év alatt! Így alakult, mindannyiunk szerencséjére, azt mondhatom.
És most szétcsapok köztük, mert féltékenyek a számítógépre:)
Én már fáradt vagyok ahhoz, hogy a felelős állattartásról kezdjek el papolni, ahhoz eleget láttam már jót és rosszat egyaránt.

sien 2015.01.15. 16:25:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem kérlek meg rá, hogy értsd meg a saját kijelentésed mögötti rettenetes butaságot, hisz te jelentetted ki. de kifejthetnéd a SAJÁT logikád alapján, hogy hörcsög vagy macska vásárlása esetén hány menhelyi kutyát ölök meg.

bár aranyos ahogy a saját logikád alapján levont következtetést lehülyézed. igazából nekem már nem is kell.

she_wolf 2015.01.15. 16:32:51

@irdesmond:
"Úgyhogy én túl vagyok egy menhelyi kutyán, tudom mit beszélek. "

Dehogy tudod!:)

Ám abban igazat adok neked, hogy az állatvédőknek inkább más fronton kellene nyomolniuk.
Ők valóban több jót tudnának tenni az ügynek azzal, ha a törvényi részét abajgatnák, a mentést pedig meg kellene hagyni az állatmentőknek. Ez a két terület jobban és gyakrabban mosódik össze, mint az kívánatos lenne. Így átláthatatlan, könnyű maszatolgatni, és ellehetetleníteni a munkájukat.

lófüle elemér 2015.01.15. 16:37:31

@maxval bircaman szerkesztő:

Te tényleg nem játszod meg, valóban egy agybeteg idióta vagy. A menhelyet összemosni a kutyapanzióval.

she_wolf 2015.01.15. 16:38:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nomen est omen: fajtaspecifikus.
Nem pedig beltenyésztettségből (rokontenyésztés) adódó genetikai egészségkárosodás.

(Ezért kell fajtatiszta kutya vásárlásánál nagyon alaposan utánajárni a származási lapoknak/törzskönyveknek.)

she_wolf 2015.01.15. 16:39:34

@mig54:
...nyomulniuk....botsáska:)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.15. 16:40:39

@sien:

Belátom tévedésemet: még annál is sokkal hülyébb vagy, mint amilyennek először gondoltalak. Ja, és nem várom el tőled, hogy megértsd, miért, hiszen a megértéshez pont azok a képességeid hiányoznak, amelyek megléte esetén nem lennél olyan sötét, mint amilyen vagy.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.15. 16:49:21

@mig54:

"Nomen est omen: fajtaspecifikus.
Nem pedig beltenyésztettségből (rokontenyésztés) adódó genetikai egészségkárosodás."

A kettő igen sokszor ugyanaz, pl. légzési problémák egy torz koponyájú fajtánál, már nem jut eszembe a neve. De pl. a diszpláziát is elősegíti a német juhászoknál a csapottra "nemesített" hátsó. Vagy ott van egy másik kisméretű fajta, annak meg a gülüszemei esnek ki gyakran, legalábbis ezt olvastam.

A tenyésztők nagyon a küllemre mennek rá, mert hát az látható azonnal. És bizony ott van a beltenyészet, mert a kanok cseréje messze nem biztosítja a szükséges génváltozatosságot.

sien 2015.01.15. 16:55:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: jesszusom, akkor én most egy menhelykutyamészáros vagyok. és anyám is az.

de ez hogy gyakran kiesnek a gülüszemek beláttatja velem hogy te egy igen nagy szakértője vagy a témának :D

és nem lenne baj ha nem mosnánk össze a kutyatenyésztőt a megélhetési fajkutyagyárral. elhiszem hogy a sok információt nem tudja rendszerezni az agyad.

sien 2015.01.15. 16:57:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: elnézést, e felett elsiklottam:
"És bizony ott van a beltenyészet, mert a kanok cseréje messze nem biztosítja a szükséges génváltozatosságot."

ez a mondat nem teszi számomra egyértelművé, hogy van-e halvány fogalmad arról, mit jelent a beltenyészet fogalma.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.15. 17:56:39

@sien:

Leszarom, mit gondolsz vagy hiszel. És ne fáradj a válasszal, nem fogok reagálni rá, elolvasni sem fogom.

she_wolf 2015.01.15. 18:45:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
A fajtákat a rájuk váró meló miatt igyekeztek finomítani, előnyös tulajdonságaikat előtérbe helyezni, fejleszteni, míg a hátrányosakat inkább hátérbe szorítani.
Ez bizonyos fajtáknál megbosszulta magát, de pl. a dysplasiára létezik szűrés, és felelős tenyésztő csak akkor hozat le almot, ha a szülők (nem tudom meddig visszamenőleg) rendelkeznek ezzel az igazolással.

Azt a "tenyésztőt" aki egy almot rokontenyésztve hozat le, felnégyelném:)
Nem véletlen, hogy vannak "A" tenyésztők, és vannak szaporítók. Ez utóbbiakat jó lenne, ha a fajtatiszta kutyások - tenyésztők és kutyatartók egyaránt - kivetnék maguk közül.
Itt fokozottan igaz az "olcsó húsnak híg a leve" megállapítás.

Ami a kiugró szemeket illeti: szerintem a mopszra gondolhattál, de ez előfordulhat bármely gülüszemű kutyánál. Nem tudom, tenyésztésben mennyire vehet részt.

Aw.: a beltenyésztést és a fajtaspecifikus tenyésztést egymással fogalmilag összekeverni nagy hiba. De ugyanezt szándékosan elkövetni egy kutyatulajdonos részéről gyalázat.

Én is itt vagyok 2015.01.15. 19:33:16

@sien: Az illatoson havonta 50-et...

2015.01.15. 19:55:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mindenkinek van lehetősége számon kérni egy törvény betartását. Sőt! Arra is számtalan példa van, hogy a polgárok kikényszerítették egy törvény megváltoztatását is.
Na persze ahhoz fel kellene állni a gép mellól.
süti beállítások módosítása