Mexikót szeretjük. A tányérunkon legalábbis. Az Arriba hálózatnak már lelkes látogatói vagyunk egy ideje és kiderült, nyílt egy az Allee-ban is. Az áruházból is bemehetsz és kintről is, a Leroy mellett van. Olyannyira örvendetesnek éreztük ezt a nyitást, hogy vasárnapi húsleves helyett inkább babra ment a játék a hétvégén nálunk. Burrito salátát szoktunk fogyasztani ugyanis a legtöbbször, jó, nagy szemű babbal... (bocsi, tegnap huszadszorra néztük meg Hannibal Lecter kalandjait.) Persze, Quesadillát is kértünk, annak még rendelős formában is tudunk őszinte hívei lenni, csirkével, jól összesütve. És kiválóan passzol a salátához, már akkor, ha bírod kapacitással a nagy zabálást. Igazán ínyünkre való, hogy az Arribában mindennél mi dönthetjük el, mi kerüljön bele. Jalapeno paprika és jó csípős legyen az egész, vagy avokádó és akkor egészségesek leszünk, de rendesen?! Jó, annyit azért elmondjunk, sajtot és tejfölt minden tetejére kérünk. Anélkül nem élet az élet ugye. Egyedül az édességre nem igényeljük a tejfölt. Chimichangát az Arribában mindig kötelező fogyasztunk és kész. Az alma és a fahéj, na meg a sok porcukor, hát az valami isteni kombináció. Vagy annál is jobb ez az édesség. Egyáltalán nem diétás, de a salátával már annyi jóságot adtunk a szervezetünknek, hogy nehogy már ne...
Ez az étel része volt ismertetőnknek, ami szerintünk eléggé kedvelhető.. De az Arribában a hangulatot is komáljuk ám. A merész festményeket, a világítást az atmoszférát. Mexikóban máshogy állnak például a halálhoz, így ebből is láthatunk némi ízelítőt a kis fura fejű hegedűs kislány felfestésénél. Nem azaz Ómagyar Mária siralom, ők vigadnak a síroknál és minél színesebb ruhákba öltöznek. Erős kékek, pirosak, sárgák, jókedv. Már egyébként terápiás célból is jó betérni az Arribába ebben a randa ködös időben... Még egy valami, ami nekünk fontos. Arribáék védik a környezetet is, szelektálva szeded szét az evőeszközös maradékokat, ezt kérik tőled is. Gyorsétterem, de nem junk food. Látod, miből készül, hisz te választod és nem egy készre csomagolt valamit kapsz mindennel feldúsítva. A húsok sem bekevert pogácsák, ha érted, mire gondolunk....Nem a legolcsóbb fajtából való étkezés, de nem is kell a fél házat értékesíteni érte. Ja, és valamit majdnem kifelejtettünk. Ha arra jársz és még nem tetted, üdítőként kóstold meg a Horchatát. Rizsből készül tulajdonképpen. És tapasztalataink szerint, a gyógyítós húsleves mellett ez a legjobb a másnapos gyomornak... már, ha egyszer szükséged lesz rá...
Az Arriba Taqueria honlapját ITT találod.