Nesze!szer

Szeptember 11 négylábú hősei

2013. szeptember 14.

dogmoxie.jpg

 

 

A héten volt a szeptember 11-ei katasztrófa évfordulója És mi most megemlékezünk azokról a kutyákról is, akik a trégédia napján és utána mindent megtettek azért, hogy a World Trade Center romjai közül minden élő előkerüljön. Napjainkra már csak kevesen, 12-en maradtak életben a négylábú segítők közül. A tragikus napon és utána a kutyusok életveszélyes helyzetekben is megállták helyüket, éjjel-nappal keresve a túlélőket  Egy holland fényképész, Charlotte Dumas nem felejtette el őket.  A 10. évfordulóra egy könyvet is készítettetek, mely a Retrieved címet kapta.  Charlotte céljai közt az is szerepelt, hogy ne kifejezetten csak a katasztrófáról szóljon a mű, hanem ezekről a különleges hősökről is. Mert ők is azok!

Nesze!Orsi

 

Képen a négylábú mentők sorban:

Nyitó kép:

Moxie, (13) Winthrop, Massachusettsből. gazdájával Mark Alibertivel 8 napon át keresték a  bajba jutottakat.

 

dogtara.jpg

 Tara, (16) Ipswich, Massachusettsből, gazdájával Lee Prentissel több napon át kerestek a World Trade Centernél.

 

dog4.jpg

 

Kaiser, 12, a kép Indianapolisban, Indiában készült, ahogy a császár a bőrgarnitúrán feszít. Ő a tragédia napján fáradhatatlanul kereste a romok alá rekedt embereket.

 

dog1.jpg

dogbretagneff.jpg

 

Bretagne és gazdája Denise Corliss Cypress, Texasból, szeptember 17-én érkeztek New Yorkba.

 

 dogguiness.jpg

bretagne és gazdája.jpg

Guinness, (15) Highland, Kaliforniából, a munkát gazdájával Sheila McKeevel szeptember 13-án reggel kezdték és 11 napon át kuttattak.

dogmerlyn.jpg

 

Merlyn és tulajdonosa Matt Claussen 5 napon keresztül éjszakai műszakban dolgoztak és segédkeztek. 

dogred.jpg

Red Annapolis, Marylandből érkezett és elszántan kereste az élőket. 

dogabigal.jpg

dogtuff.jpg

Abigel szeptember 17-én este vonult fel és 10 teljes napon át keresett, kutatott. Taff pedig egész éjszakán át dolgozott. 

dog2.jpg

A kutyák órákon át dolgoztak hogy találjanak olyan embereket, akik túlélhették a katasztrófát. Scout és egy ismeretlen négylábú barátja is a helyszínen voltak.

dog julie.jpg

Julie Noyes és Hoke szeptember 24-én voltak bevetésen a World Trade Centernél távol denveri otthonuktól és 5 napon át kutattak.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr815513635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tohotom01 2013.09.14. 20:31:18

Emlekszem amikor ez tortent, az idiota magyarja megsertodott amikor nem fogadtak el amerika a mancs vilaghiru, egyetlenegy, csak a legjobb a mancs segitseget.
süti beállítások módosítása