Nesze!szer

Hamburger paradicsom: Goodbar

2013. július 02.

munkaburger.jpg

Vigyázat, a képek telített zsírsavakat tartalmazhatnak!

Jártunk már itt. barátaink jóvoltából Még hajndanán danán, amikor teszt üzemmódban volt a hely a Kecskeméti utcában. Így most ideje volt visszatérnünk. Azt tudtuk, hogy itt a hamburger az alaptéma. Arra viszont nem voltunk felkészülve, hogy ennyire. Mindenféle húsból készítik, tehát hirtelen el is bizonytalanodsz, akkor tulajdonképpen sima marhára vágysz, esetleg kacsára, vagy bárányra. Vagy marokkói burgerre, harissával. És ha ezt eldöntötted, akkor a méret a lényeg kérdés következik. Mert két variációból választhatsz. Ez jó hír lehet azoknak, akik kis étkűek. Bár velük ugye nem barátkozunk...

goodbar kirakat.jpg

De persze saláták és klasszikus előételek is vannak, ha arra szottyanna kedved. Vagy például reggelire bundás kenyér piros gyümölcsökkel, meg croissant és jó tojások. Napi menü is van, így az sem problémás, ha két fogásra vágysz baráti áron. Ám a lényegi pont a történetben, amikor megérkezik a rendelt hamburgered. Mert az olyan. Egyrészt ugye húsból van, nem húsnak látszó bármiből, amivel évekig riogatott a hazai gasztronómia bennünket. És van benne hagyma, de rendesen elkészítve, nem csak felszelelve és tetszés szerint elszórva. És puffancsban tálalják, nem szezámos száraz rettenetben. Még azt is kiválaszthatod vagy három-négy fajtából, milyen sajtot kérsz bele. Mi az ementáli mellett döntöttünk, otthon azt használjuk grillezésnél, ha ilyetén mutatványokkal próbálkozunk. Na jó, meg bacont is kértünk természetesen, mert ha csinálunk valamit, csináljuk rendesen, nem!?

goodbar étlap eleje.jpg

Na, szóval ezen a ponton következik az a rész, amit már kulturáltan nem lehet tenni: a fogyasztás. Burgered mellé kapsz salátát és sült krumplit is, ez még simán megy szépen, kézzel és villával. De maga a hamburger folyik, csöpög, szétesik... és ez valami irdatlanul jó. Van benne paradicsom, uborka, ott a finom lila hagyma és hát mindenki a maga vallásának megfelelően nyomjon le gyorsan egy hálát adó imát, hallják fent is, mennyire örvendetes, hogy már ilyen is van Budapesten!  (Közben esetleg bodzás limonádét javallott pihenésként két falat közben kortyolgatni, de a frizzante is kellemes választás lehet.)

görög burger.png

És a burgered végére kész leszel, mint a matek lecke. Nagyon kész. Viszont azért annyira nem, hogy egy diós brownie kis fagyival ne tudjon lecsúszni, vagy egy epres tejberizs, mert ugye, mint tudjuk, az édesség az egy másik fiókba megy.

És amikor már ezt is megetted, rájössz, hogy nagyon kedveled a Kecskeméti utcát, hogy már sok kiülős hely van, pazar hangulat, és egyáltalán, szeretsz élni... főleg, ha ilyen jó hamburgert adnak. Good burgert! És tudod, hogy megint visszatérsz, mint Arnold Schwarzenegger szokott. Ja, ő is épp Budapesten van. Szerintetek enne egy jó hamburgert? 

(A Goodbar facebookos oldala ITT, a Kálvin téri metrótól 2 percre van, a Ferencziek téritől 3-ra, a Kecskeméti utca 6 szám alatt...)

epres desszert goodb2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr605387485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása