Nesze!szer

Mi fán termesz?

2013. január 24.

kocsmakvíz.jpg

Isznak közben, nevetnek és még okosít is? Mi az?

Új kedvencünk a kocsmakvíz!

Egyre több pub, vendéglő, bár gondolja úgy, hogy a legjobb módszer egy lassabb este felpörgetéséhez kvízt rendezni. A műfaj nem újdonság, valamikor a 60-as években indult Angliából, és a világon mindenhol népszerű. 2013 januárjában már legalább 10 budapesti helyről és 5 vidékiről tudunk, ahol kvízt játszanak, és a lista folyamatosan bővül. Mi a blog.hu-s karácsonyi bulin szerettünk bele, talán azért is, mert  Nesze!szer is feladány volt... na jó, nem csak ezért. Egész egyszerűen tök szórakoztató ez a cucc. 20 vagy akár 120 fő is játszhatja, kérdés, mire van igény. A lebonyolítás kis egyszerű és mulatságos, van ugyanis ceremóniamester, aki megorganizálja a folyamatot és kedvesen terelgeti a csapatokat.  “Ez az a játék, ahol ugyanannyi pontot érhet Britney Spears, mint a relativitás elmélete” - mondja Álmos, a legnagyobb magyarországi kvízjáték, a QuizNight.hu ötletgazdája,vezetője.”2009-ben kezdtem, az országban elsőként indítottunk ilyen játékokat. Annyira új volt a dolog, és annyira tetszett mindenkinek, hogy Gáborral úgy döntöttünk, hogy egy bajnokságnak nagy sikere lenne.” És lett is, ma már a 4. Országos Bajnokság fut egyszerre 10 helyszínen több, mint 700 játékossal minden héten. “Az elején nagyon egyszerű szabályokkal játszottunk, de mára egy teljesen egyedi játékmenetet alakítottunk ki a 4 év tapasztalataiból és a játékosok visszajelzései alapján. A szokásos séma szerint van egy nagy blokk, ami két fordulóból áll és e mellett van egy villámkérdés forduló, ami általában képfelismerés külön italnyereménnyel díjazva. A nagy blokkban ma már a kezdetekhez képest megtalálhatók a játékosok által beküldött kérdések, anagramma/ szójáték blokk, kapcsolatkör –ahol a kérdésekre adott válaszok között kell összefüggést keresni-, +10-es kör -ahol kockáztatva több ponthoz lehet jutni-, stb.”.

Oké, nem szaporítjuk a szót. Egy a lényeg: ez a QuizNIght cucc iszonyat jó. Barátokkal, barátnőkkel, haverokkal, rokonokkal, alkalmi csapattal. Mókás a Szomszédok szereplőin gondolkodni, vagy azon, milyen színű is a Pistike virág. Úgy szórakozol, hogy közben az agyadat is használod, ami azért ritka, lássuk be. Most már több étteremben megtalálod őket Budapesten, de akár céges tréningre is rendelheted... már, amennyiben jó arcok a kollégáid. Ellenkező esetben ez sem segít rajtuk, de ez már neked egy szép feladvány. Minden többet megtalálsz ITT, és íme egy kis filmecske is a témáról. Hajrá!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr905040036

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kocsmakvíz 2013.01.28. 13:06:40

> Kocsmakvíz, az unalmas hétfő esték ellen! Bár a műfaj és a jelenség nem új, talán a híre még nem jutott el mindenkihez, miszerint egyes kocsmákban nem csak csocsózni, dartsozni, meccset nézni, inni vagy beszélgetni lehet, hanem alkalmanként a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása