Nesze!szer

Rooney Mara, a tetovált lány rémálma

2013. január 18.

rooney-mara-vogue-us-february-2013-01.jpg

Rooney Mara egy világ számára vált ismertté A tetovált lány Lisbeth Salanderjeként. A thrillerben nyújtott alakításáért 2012-ben kiérdemelt egy Legjobb női főszereplőért való jelölést, de végül Meryl Streep vitte el előle a díjat. De a 27 éves színésznőt nem felejtette el a szakma, aki újabb thrillerbe kapott szerepet, nevezetesen a Side Effects-ben, ahol Jude Law, Catherine Zeta-Jones és Channing Tatum mellett bizonyíthat. A film egyik promója az amerikai Vogue februári címlapja, aminek Rooney a főszereplője. A magazinnak adott interjúban Mara elmesélte, hogy újoncként hogyan éli meg a vörös szőnyegen való szereplést: "Olyan, mint egy igazi rémálom. Mindig bepánikolok. Még azt sem szeretem, amikor a "Boldog születésnapot!" - éneklik nekem. Nem hogy azt, amikor egy filmpremierjén vagyunk és mindenki tapsol és ujjong - teljesen elvörösödöm. Aztán oda kell sétáljak a szőnyeg kellős közepére, ahol fotósok hada villogtatja a kameráját és kiabálja a nevemet. Majd, a szőnyeg legvégén, még vár rám egy red carpet party, ahol nemhogy megkönnyebbülnék, hanem egyenesen belesétálok egy újabb rémálomba..."

Tudtátok egyébként, hogy ő szerepelt A közösségi hálóban is? Bizony, Jesse Eisenberg, Justin Timberlake és Andrew Garfield mellett...

Nesze!Dia

rooney-mara-vogue-us-february-2013-04.jpg

rooney-mara-vogue-us-february-2013-03.jpg

rooney-mara-vogue-us-february-2013-02.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr295025713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grabbe · http://www.hirstart.hu/ 2013.01.19. 10:23:24

Érdekes kinézetű holmi (nem mondanám sem szépnek, sem csúnyának), de a szemöldöke nem tetszik!

KrustytheClown 2013.01.19. 14:53:57

Kedvesem! Egyáltalán nem rossz a blogod a maga kategóriájában, de tanulj meg fogalmazni. Borzasztóan magyartalanul írsz!

"Rooney Mara egy világ számára vált ismertté A tetovált lány Lisbeth Salanderjeként."

A tetovált lány címszereplőjének megformálása Rooney Marát egy karikacsapásra híressé tette.

"2012-ben kiérdemelt egy Legjobb női főszereplőért való jelölést, de végül Meryl Streep vitte el előle a díjat."

Hol érdemelte ki ezt a jelölést? Melyik gálán? Időponttal ritkán kezdünk mondatot, eléggé snassz. Lisbeth Salander szerepéért bezsákolt ugyan egy jelölést a 2012-es X filmgálán a legjobb színésznőnek fenntartott kategóriában, azonban Glenn Close elhappolta előle a díjat.

"De a 27 éves színésznőt nem felejtette el a szakma, aki újabb thrillerbe kapott szerepet, nevezetesen a Side Effects-ben, ahol Jude Law, Catherine Zeta-Jones és Channing Tatum mellett bizonyíthat. "

De/azonban/ám és szinonimái ritkán fordulnak elő a mondat elején... ThrillerBE??? A 27 éves színésznőt ennek ellenére nem felejtette el a szakma: újabb thrillerben kapott szerepet, nevezetesen a Side Effects c. filmben, ahol Jude Law, C. Z-J. és Channing Tatum TÁRSASÁGÁBAN bizonyíthat.

"A film egyik promója az amerikai Vogue februári címlapja, aminek Rooney a főszereplője."

Ómájgád, ez a mondat értelmezhetetlen. Rooney bizonyára azért került az amerikai Vogue februári címlapjára, hogy a hamarosan bemutatásra kerülő filmet népszerűsítse.

fraki 2013.01.20. 02:20:10

@KrustytheClown: Hülyeségeket ne tessen írni, kedves száz évvel ezelőttről idetévedt idióta demeista nyelvművelő rém. (Nem tudja, ki az a Deme? Nézzen utána, Kedves.)

"A tetovált lány címszereplőjének megformálása Rooney Marát egy karikacsapásra híressé tette."

Sokkal jobb az eredeti mondat azzal, hogy a névvel indít - koherensebb a nyelvtani és logikai alany, illetve a szemantikai szerep (Rooney Maráról állítunk valamit, ő az egész szöveg főszereplője is, a szemantikai világ központi változója). De természetesen nem ezért írta a szerző a saját mondatát így, mert ez tudta, hanem mert így dobta ki a tökéletes vernakuláris nyelvi intuíciója, amit magának kurvára tiszteletben illene tartania.

"Hol érdemelte ki ezt a jelölést? Melyik gálán?"

Mit nem tetszik érteni? Vagy maga azt hiszi, hogy kiérdemelni csak gálán lehet valamit? Hülye tetszik lenni?

"Időponttal ritkán kezdünk mondatot, eléggé snassz."

Aha, meg éssel nem kezdünk mondatot. Kedves nyelvészeti kriptaszökevény, megsúgom, hogy az ilyen faszságok terjesztését már az általános isiben is abbahagyták, jó reggelt. Kellene kicsit művelődni. Apropó, tudja Ön, hogy mit jelent az, hogy "snassz"? (Mert én nem.)

"Lisbeth Salander szerepéért bezsákolt ugyan egy jelölést a 2012-es X filmgálán a legjobb színésznőnek fenntartott kategóriában, azonban Glenn Close elhappolta előle a díjat."

"Doktor úr! Kényszerbeteg vagyok, állandóan újrafogalmazom mások mondatait, ráadásul szarul. Segítsen..."

"TÁRSASÁGÁBAN"

Mi a baj a "mellett"-tel? Olyan "snassz"? Vagy csak simán nem ilyen kibaszott modoros, mint amilyen maga tetszik lenni?

Na, ómájgád, jó kislány, visszamegy szépen a koporsójába. Befekszik, csöndben marad.
süti beállítások módosítása