A facebookon már megmutattuk nektek minap, hogy a Sofitel Budapest Chain Bridge-ben jártunk egy francia séf ebédjén. (A lyoni konyhát mutatja be nálunk!) Azt kell mondjuk, az édesség egy fogását azóta nem feledjük. Viszonylag egyszerű is, így megosztjuk veletek. Poire et Puneaux á la beaujolaise - ez a hivatalos neve. De egyszerűbben Jóasszony körtéje. Mosás, hámozás szokásos szettel indul a művelet. Aztán a körtét egy nagy serpenyőben kezdjed el főzni, Beaujolais borral. Ezen a ponton mondanánk, hogy egy erős magyar vörös is jó hozzá, csak ne legyen túl édes, sőt. Ne siesd el a dolgot, slow food ez igazán. Adjál hozzá mézet, fahéjat és szegfűszeget. Rotyogtasd addig, amíg ráncosodni nem kezd picit. A bortól nagyon szép színe lesz a külsejének, de belül fehér marad. Akár meggyet, vagy fagyit is szolgálhatsz fel hozzá, de ezt már a fantáziádra bízzuk. A méz miatt pedig még egészséges is!
Grégory Alemercery, aki Lyont képviseli most nálunk, a Sofitelben, még ezen a héten kápráztatja el az arra érdemeseket a szállodában. Nem fogja megbánni, aki bevállal a 12 féle ételsorból néhány fogást. Szerintünk jó étvágyat hozzá... mi lehet, hogy még visszamegyünk! (Nem, nem a srác miatt, tényleg!)