Nesze!szer

OlvasóNapló: Szerdán habcsók

2012. május 14.

 

 

Szögezzük le az elején, igen örömteli, hogy az utóbbi években már olyan könyvek is megjelennek a hazai tömegtermékek piacán, melyeket az írók maguk írnak, ráadásul van is tehetségük hozzá. Ezzel a remek kis nyári édességgel is ez a helyzet. Papp Dianának ugyanis van humora és nem fél használni azt. Ráadásul nem egy szerkesztő varrja a nyakába a milyenséget, mert kialakult vonalvezetése van az írásainak. Aki olvassa rendszeresen a Nők lapja hasábjait, az bizony felismeri a stílusát, ugyanis ott dolgozik a Szerdán habcsók elkövetője. 

 

Nem másról szól ez a női regény, mint arról, amikor az ember hirtelen felnő. Önhibáján kívül. Egy válás után cselekszi meg ezt a főhős, Eszter és kezdi keresni, kicsoda is valójában ő. Először a házasélet hosszú évei miatt nem lát rendesen, és az egója is ott brummog még sértődékenyen. És a fájdalom ugye, amely minden reggel felsorakozik a fogmosópohara mellett, az sem tesz annyira jót az önbecsülésnek. Eszter pr-tanácsadó, napközben telefonál, intéz, rimánkodik az újságíróknak, este pedig próbál a szülei lakásában nem a kérdéseken rágódni, hogy miért ő, miért csalták meg, miért pont így és egyáltalán. Aztán jön a saját lakás, a saját élet, de a kérdések maradnak és az emlékek Andrew-ról. Persze, Eszterünknek van egy angyali segítője, Piroskának hívják, áldassék a neve. És Eszterünknek van egy saját blogja is, gastro témában - habcsók címmel. Ám amikor főhősünk önnön sebeit nyaldossa, az oldalakat bizony nem tölti. Viszont összefut kamaszkori szerelmével, (a nyál a szájában az elején még nem, de aztán...) hogy még valami hab legyen a habcsók tortán. És ahogy az lenni szokott, a bonyodalmak csak fokozódnak, a sütiboltos nővér pénz hiányában, viszont pánik többlet következtében lelép és csak egyet hagy maga után a Falat névre hallgató ebet.

A könyv remek szórakozás, nem szerez felesleges kilókat, viszont csodálatos recepteket ad, hisz történetünkben a főhős újra a blogjának írásába kezd. És kellemes perceket is szerez. Amíg Eszter önmagát keresi, az olvasó élvezi az életeket és az ételeket. Vicces, kikapcsolós, habcsókos, ajánlós. Azoknak, akik úgy érzik, hogy egy válás után is simán a talpára állhat az ember, mi több, el is indulhat végre a saját útján, persze lehet, hogy az articsókával és almás típusú pitével lesz kikövezve... Szép munka, édes szórakozás, a hasnak az ő süttetése közben erősen javallott nyári olvasmány!

Papp Diána - Szerdán habcsók XXI. század kiadó - rendeld ITT

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr804506476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása