Nesze!szer

4 könyv, amivel töltheted a lelkedet a 2 ünnep között

2023. december 18.

 

 

20231218_083826.jpg

 

 Megmondom őszintén, végtelenül várom már, hogy ne szóljon a vekker hajnalban és aludhassunk. No meg azt, hogy vééééégre olvashassak, szépen, nyugodtan. Most nektek is hoztam 4 ajánlatot, hátha valakinek még nincs meg a tuti ajándék... vagy lehet, hogy pont saját magatokat ajándékozzátok meg egy olvasmányélménnyel! 

A váratlan fordulatokat kedvelőknek

Mi történik, ha a világirodalom egyik legnagyobb klasszikusa nem úgy történik, ahogy tudjuk? Mi van akkor, ha a szerelmesek nem haltak meg? Rómeó és Júlia története folytatódik ugyanis, egy merész szerző, vagyis társszerző tollából. Novák Erik ugyanis úgy döntött, Shkaespeare után szabadon feltámasztja a szereplőket és új ívet ad a legismertebb szerelmi történetnek. A Rómeó és Júlia 2 . avagy a gyönyörök palotája konkrétan zseniális, nem csoda, hogy külföldről már komoly érdeklődés övezi, megfilmesítés témakörében is. Olvassátok, tényleg igazi csemete, de irodalmat különösen kedvelőknek remek ajándék is!

 

Gasztronautáknak

Imádtam ezt a könyvet idén, azt kell mondjam. Minden kis novelláját és receptjét. Fiala Borcsa gasztroegyperceseket írt, mellé egy-egy remek recepttel. Borcsa történetei engem pont egy nehéz időszakban találtak meg és nagyon jól jöttek a kis pikírt humorral megfűszerezett történetek, míg az egészségügyi várókban és metrón töltöttem az időmet. Minden sora vicces gyöngyszem és görbe tükör rólunk, az elfuserált kis napjainkról, a receptek közül pedig van, amit már ki is próbáltam! A legrövidebb út a nők szívéhez tényleg nagyon finom kis darab! 

Szép és még szebb lelkűeknek

Ez a könyv már a borítójával valami igazán szépet hoz a lelkünkbe. Barna Berni most regényt írt, de most sem hazudtolta meg magát, a csodálatos, szokatlan és felkavaró szerelmi történet is hoz lelki tanításokat, minden mondatában ott egy nagy felismerés, ha nyitott szívvel olvassa az ember. Misztikus történet arról, micsoda belső erőnk van tulajdonképpen és ez az, ami akár a korlátok átlépését is hozza magával. Szeressétek a Juliet Sol-t mert egy csoda! 

 

Elfogadásra vágyóknak

Lakatos Márk elég szókimondó típus. Ennek függvényében íródott a Mimi című regénye, ami egy utazás a gyerekkor, önmagunk felvállalásáról, a gender kérdésről, az éjszakáról... A könyv még másik fontos kérdése a testképzavar, hogy ki és hol fogadja el azt az önmagát, ami tényleg igazán ő, vagy akarunk lenni nagyon mások, mint amik vagyunk. Márk művészete ebből az alkotásból is lejön, nem habkönnyű, mégis élvezetes olvasmány! 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr6818283287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása