Nesze!szer

Critical Mass Budapesten - merre haladj és merre ne!

2012. április 22.

 

 

Ma van a Föld napja, amikor is újra Critical Mass lesz négy órától Budapesten. Hurrá! Remélhetőleg húszezer feletti kerékpáros teker majd a városban, a start a Szent István Parknál az alsó rakparton van. A táv tizenegy km, a Városligetnél lesz a vége. Amennyiben ma délután sietsz valahová és nem kerekezel (Könyvfesztivál, Design Placc például...) olvasd el, merre ne menjél és milyen járatokat érint a délutáni megmozdulás. Minden egyéb infót megtalálsz a Critical Mass facebookos oldalán. Egyébként olyan fél hét körül lesz vége az eseménynek! Szép napot, bringával, vagy anélkül! 

 

 

A felvonulás útvonala a következő: Pesti alsó rakpart - Március 15. tér – Irányi utca – Ferenciek tere – Erzsébet híd – Attila út – Alagút – Lánchíd – Andrássy út – Városliget.A belvárosi hidak közül 16 óra és 18 óra között az Erzsébet híd budai irányban és a Lánchíd lesz lezárva. A főbb útvonalak közül az Andrássy út, a Rákóczi út budai irányban, a Károly körút, a Bajcsy Zsilinszky út, a Fő utca, az Attila út és a Hegyalja út nem, vagy csak rendkívül lassan lesz járható. A Hősök terén, az Oktogonon, a Margit és Szabadság hídon is torlódás várható.

A villamosok valószínűleg tartják majd a menetrendet, de a buszok lassabban, helyenként kerülő úton járnak majd, így érdemes inkább a villamos és metróvonalakon utazni.

Az esemény miatti útlezárások ma 15:30 és 19 óra között a tömegközlekedés járatait is érintik. A kerékpáros felvonulás miatt változik az 5-ös, 178-as, 7-es, 7E, 173-as, 173E, 8-as és 112-es, 16-os, 105-ös, 115-ös, 86-os, 109-es, 20E, 30-as, 30A és 230-as jelzésű autóbuszok menetrendje.A 70-es, 73-as, 76-os és 78-as, 75-ös, 79-es trolibuszok, valamint a 2-es, 4-es és a 6-os villamosok közlekedése is módosul az esemény miatt.

(Debrecenieknek info ITT)

(forrás: Szeretlek Magyarország!) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr94466099

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.22. 13:18:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francia krémes 2012.04.22. 11:23:20

Össze lehetne kötni némi KRESZ oktatással is a kerékpárosoknak, mert nem igazán ismerik. Nekik a kerékpáros piros lámpa semmit sem jelent, hajrá be a gyalogosok közé és még ők háborognak.
Tisztelet a kivételnek, de a kerékpárosok nagy része ritka tapló módon közlekedik.

Nagykócsag 2012.04.22. 12:56:49

Össze lehetne kötni némi KRESZ oktatással is az autósoknak, mert nem igazán ismerik. Nekik piros lámpa semmit sem jelent, hajrá felparkonak a járdára és még ők háborognak.
Tisztelet a kivételnek, de az autósok nagy része ritka tapló módon közlekedik.

:)
Take it easy. Nincs kerékpáros és nincs autós. Emberek vannak, akik néha így, néha úgy közlekednek.

Francia krémes 2012.04.22. 15:42:08

Rendben, take it easy :)
De ha valaki kerékpárra ül, miért feledi el, hogy néha gyalogos, néha autós?
A kerékpár ennyire jellemváltoztató eszköz?
Nem kellene.
Én kerékpáron ülve, megállok a kerékpárúton, ha piros lámpát kapok. Hátulról meg anyázásokat a többi kétkerekestől, hogy mianyámért álltam meg, akadályozom őket. Ők úgy látszik színvakságban szenvednek.
A kerékpár jó dolog, de ahhoz is kellene némi forgalomismeret. Nem csak megveszem, felpattanok és átmegyek taplóba.

Éljenek az emberek ! :)

fidesz = házmesterek pártja 2012.04.22. 16:22:14

@Francia krémes: Reitter F. utca, néhány órája. Két biciklin ülő alak érkezik a járdán, a hátunk mögül. Mi gyalogosan állunk a piros lámpánál, várjuk, hogy kizöldüljön. Ezek ketten, szinte körülnézés nélkül át a piroson és a járdán folytatták útjukat.
Átlagos gépjármű sűrűség, kb. 1/perc. No comment.
Ki akartam menni a mai CM-re.
De valahogy mindig eszembe jut, hogy többségükben ott ilyenek lesznek... Inkább nem vegyülök velük.

Francia krémes 2012.04.22. 16:39:42

@szócska elvt. a cukorbetegek kiirtására készül:

Én nem akarom bántani a kerékpárosokat, de sajnos a nagy többségük semmit sem vesz figyelembe. Övék a világ. Hát nem?
Én már évek óta nem megyek ki a CM-re mert én sem akarok vegyülni a tapló társasággal.
A Margit híd Pestről Budára lehajtójánál lámpájuk van, hogy a gyalogosokat átengedjék, de mindegyik iszonyat sebességgel jön le és csapódik az emberek közé. És persze részükről mi vagyunk a parasztok, mert ott akarunk átkelni, ahol a zebra van :)
Ennyi :)

Jokkura 2012.04.22. 17:57:43

A LEGTÖBB autós ahogy bezárja a kocsiját ,benne hagyja jogosítványát és az eszét is. Ő onnantól egy gyalogos( vagy bringás), aki mindent elfejtett,amit a kreszből megtanult(?).
Mert azért autósként nme hajt bele( rendszesen) a pirosba, nem vezet a járdán --ugye kedves kétkerekű eszementek ?? ( tisztelet a NAGYON KEVÉS kivételnek). Mertha ,ha az autós ugyanannyi és ugyanolyan szabalytalanságot csinálna ,mint egy kétkerekű ( és gyalogos) akkor már kihalt volna az ország... vagy mindenki kocsiban ülne :)
süti beállítások módosítása