Nesze!szer

Titanic csodák újra!

2012. április 07.

 

 



Szomorú évfordulóra emlékezünk áprilisban. A Titanic az első útján, 1912. április 14-én éjjel jéghegynek ütközött, majd kevesebb, mint három óra alatt, április 15-én elsüllyedt az Atlanti-óceánon. A luxus óceánjáró 2224 utasa közül, 1513 életét vesztette. A kerek évforduló alkalmából a hajókatasztrófa előtt idén számos esemény tiszteleg. (Tőlünk pl. jegyet nyerhettél a 3D-s mozi változatára - (apropó, hogy tetszett a film?)). QVC netes rendelős oldal április 6-tól pedig az elsüllyedt hajón talált emlékekből készült replikákat árulja - ITT. Az oldalon olyan gyönyörű karpereceket, medálokat, fülbevalókat találni, amelyek felidézik az 1900-as évek eleji kifinomult stílust. (A kék medált biztos nem engedték leutánoztatni, viszont az oldal zseniális, mert megmutatja az egyes ékszerek eredetijét egy kiállítás videójával ITT...) 
 
 
A kedvencünk viszont a Legacy 1912 nevű parfüm, ami a hajó egyik utasa, a német vegyész Adolphe Saalfeld tervei alapján készült. A férfi története nagyon érdekes: New York-ba indult, hogy ott szabadalmaztathassa az általa felfedezett illatanyagokat. Bár a tragédiát csodával határos módon túlélte, a tervei és a mintái elvesztek. Azonban kis idő elteltével és néhány mérfölddel arrébb, az óceán felszínén megtalálták az aromákat. Libabőr! Rendelnél Titanic ereklyéket?

Nesze!Dia

 

 
 
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr884369365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása