Nesze!szer

Színes üvegékszerekről álmodunk!

2012. február 29.

 

 

Mint tudjátok, mindig imádjuk, ha valami magyar szépséget fedezünk fel. Büszkék vagyunk arra, hogy milyen ügyes és kreatív dolgok készülnek hazánkban és igyekszünk támogatni is azt, ami értékes. Így bukkantunk rá Faludi Gabriellára, akinek egy kis csoda műhelye van és pompás ékszerei. De kezdjük a szépséggel. Gabi üvegékszereket készít, ebből láthattok is képeket (most a hirtelen kitört tavasz miatt erre a színvilágra mentünk rá, de millió variáció van). Fusing technikával és hagyományos üvegfestéssel készülnek a gyűrűk, láncok, medálok, de ugye nem baj, hogy nem ismertetjük ennél jobban ezt? A lényeg, hogy minden, ami a debreceni manufaktúrában készül, az tényleg kézműves és szeretettel alakul. Gabiék arra is hangsúlyt fektetnek, hogy ne rohanva éljék a mindennapokat és családias legyen a munka mellett, közben is a hangulat. Barátságos manufaktúra, így tudnánk mondani. Ahogy az lenni szokott iskolásként még Gabi sem tudta, mi lesz, ha nagy lesz, persze, persze a művészetek mindig vonzották.

 

Aztán tíz éve gondolta egyszer csak, ő bizony üveggel szeretne foglalkozni. Persze, ez picit bonyolultabb volt, mint ahogy először gondolta, de szépen kitanulta a mesterség csínját-bínját. Az úgy kezdődött, hogy egy üvegablakot szeretett volna rendelni otthonra magának, de nem kapott. Így kezdte érdekelni, hogy akkor hogy is lehetne ezt elkészíteni. Az anyukája talált egy hirdetést az újságban, valaki segítséget keresett maga mellé egy üvegkészítő üzembe. És Gabi nem volt rest, tanonckodni kezdett. Aztán Gabi a várandósság alatt kezdett az üveggel ékszerek irányába is megindulni. 

Azóta úgy tűnik, hogy ez jó ötlet volt, hisz most már nem könnyű hobbi ez, kollekciók is születtek és szép nagyra nőtt már a Faludi G, mint márka. Gabi kísérletező alkat, nem adja fel könnyen, ha a megvalósítás útját még nem tudja. Van olyan lánc, amely a fejében megszületett, de a technikai kivitelezése igen hosszú ideig tartott. Ilyen például a girland lánc is, nekünk ez a szerelmünk. Nézzétek át az oldalukat, hisz online is tudsz rendelni. Imádjuk a türkiz gyűrűt például, de annyi más szépség van. Pirosak, lilák, feketék, visszafogott fehérek.... Az oldal ITT! Uh, és majdnem elfelejtettük, ha rendelsz, olyan csodás dobozban érkezik a láncod vagy gyűrűd, mint a legromantikusabb filmekben. Ja, és ne feledjük, ma indul egy szuper játékuk, ha van kedved ékszerészkedni kicsit! Te találhatod ki, hogyan alakítod az egyik darabjukat. És a legjobbak el is készülnek, sőt, majd megvásárolható is lesz a remekműved. Kapsz egy alap sablont és már indulhat is a tervezés. Nagyon izgis a játék is, szerintünk ébreszd fel magadban a téli álmát alvó kreativitást! Játék a facebookon ITT! Szóval, most mi erősen rákattantunk ezekre a mindenfélékre, épp várjuk egy rendelésünket... szerintünk megértitek! Szólunk, ha már komolyabb függés lett belőle...

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr944220815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jikka 2012.02.29. 21:42:04

jaj, nekem már komoly kívánságlistám van, és sajnos egyre csak bővül (bár azért ez-az lekerül róla időnként). :-)
süti beállítások módosítása