Nesze!szer

E-Sminksuli! - Sminkre fel!

2011. október 03.

 

 

 

A nulladik lépés
 
Mióta a nők festik magukat, mindig is az alapozó volt a legszükségesebb kellék a makulátlan arcbőr eléréséhez. Az idők során elkezdték a nők elhagyni a maszkjukat, előtérbe került a minél természetesebb kinézet. A smink ekkor is fontos szerepet játszott, ahogy játszik napjainkban is, ám a bőrt már nem terheljük vastag púderréteggel. Előszeretettel használunk színezett hidratálót, vizes bázisú alapozókat, és a kozmetikai cégek is a láthatatlan végeredményt adó alapozók fejlesztésére törekszenek. Sikerrel, így a pórusaink már régóta nem tömődnek el, és a pasik sem szaladnak el álarcunkat látva.

 

 


Jó ideje már, hogy bőrünket még az alapozó előtt tökéletesítjük. A sminkelés alapvetése, hogy csak előkészített bőrre kezdünk el dolgozni. Leradírozzuk az elhalt hámsejteket, kisimítjuk apró ráncainkat, és nem utolsó sorban hidratáljuk az arcbőrt. Mindezek után, nulladik lépésként jöhet egy professzionális sminkalap. Merthogy az első lépés majd az alapozó lesz… A L’oréal Paris Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primer ezt a célt szolgálja. Könnyed állagú, mattítja a bőrt, miközben selymessé is teszi azt. Én már használom egy ideje, szeretem. A kamera aprólékosságát tűri, szóval a hétköznapokban is állni fogja a sarat. Önmagában is működik, tehát ha ezzel simítod ki optikailag az arcbőrödet, az alapozódat akár el is hagyhatod utána. Korrektort azért tegyél a szemed alá és az esetleges pöttyökre, foltokra. Ha sietős reggeleken nem vagy ennyire részletekbe menő, akkor is jól jöhet ez a sminkfixáló. Hétvégén a buli forgatagában jó barátod lesz, helyén tartja majd az alapozódat és nem engedi kifényesedni a bőrt. Csodákat azonban ne várjunk, hiszen az ember (és az ember lánya is) izzad, és ezt a természetes kiválasztást nem lehet megszüntetni. Bár Madonnának van valami szuper fixálója, de még az ő homloka is gyöngyözik a koncertjein. Egy szó mint száz, ha szereted a helyén tudni sminkedet, érdemes beruházni. Az ára egyáltalán nem borsos, mindössze 4490 Ft. Használhatod az egész arcra, szépen felpuhítja a bőrt, vagy csak a T-zónában: homlokod egész területén, a hajvonalat is beleértve, orrodon, az orr melletti orcarészen és az állon. Az árnyékos területekre is ajánlják, akár a szem alá is. A száj széleit bekenve megelőzhető a rúzs elfolyása. Használd ujjaiddal vagy lapos ecsettel, belülről kifelé tartó mozdulatokkal dolgozz. Figyelj, hogy mindenhol kellően eldolgozd, hajlamos egy-egy apró darabka ottmaradni, mivel a textúrája nem habkönnyű krém, engem szilikon alapú gélre emlékeztet. Legyen egyenletes a réteg, így az alapozás is kifogástalan lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr933275276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása