Nesze!szer

Nobel-díjas okosság a testemen

2011. június 25.

 

 

 

Számomra csodával határos az a mondat, amikor valaki azt taglalja: sosem használ testápolót. Konkrétan én úgy alsó hangon fél perc leforgása alatt vakarnám szét magamat a zuhanyzás után. Komoly evolúciója van annak, milyen ápolókat is vételeztem már az évek során. A legdurvább az, amelyik nem hogy könnyen nem szívódik be, de konkrétan órákig olyan vagy utána, mintha a balatoni lángosossal folytatnál intim viszonyt. Bár egyszer beleugrottam a CBA márkába is, hát... nevezzük hirtelen felindulásból történő kalandnak. Szóval. A múlt héten kerültünk közelebbi viszonyba az Eucerin újdonságával. De mondom a tudományos részét. Mert az van, hogy a teljes körű hidratálás a bőrben lévő vízszállító csatornák, az aquaporinok aktiválásának segítségével megy végbe - ki ne tudná... Erre egy Nobel-díjas kutatás derített fényt még 2003-ban, itt emlékezzünk meg Peter Agre nevéről. Ő egy amerikai okosság, aki molekuláris biológus, díját pedig a sejtmembránban lévő víz-, illetve ioncsatornák működési mechanizmusának feltárásáért kapta. Huhhh, most nagyon tudományosak voltunk... Lényeg a lényeg, ahogy pestiesen mondják, ez tette lehetővé, hogy az Eucerin kutatói egy olyan technológiát fejlesszenek ki, amely a bőr mélyebb, epidermális rétegeiben is biztosítja a hidratálást. El kell mondjuk, ez a teszt során annyira nem volt érezhető, de ha valaki tudja prezentálni számunkra ezt - kérjük, keressen meg bennünket. (A biztos, hogy ebben a cuccban a természet ihlette glüko-glicerol hatóanyag aktiválja a bőr saját aquaporin hálózatát azáltal, hogy elősegíti az új aquaporin csatornák létrejöttét, ezáltal javul a bőr vízáteresztő-képessége, így a nedvesség a mélyebb rétegekből eljut a legfelső rétegekbe is). A tutiság annyi, hogy tényleg jó érzés a bőrödön, könnyen beszívódik és nem vakarózol, mint a bolhás kutya a szomszédban. Ez a hidratált érzés pedig nem múlik el néhány óra alatt. Érzékenyeknek is ajánljuk, visszafogott az illatanyaga, tehát nincs a fintorgás, ha beleütöd az orrodat. Nem olcsóság, de adja a jót. Ja, és pumpás a drága, tehát szokás szerint nem szórtuk telibe az egész fürdőszobát a flakonból való kiimádkozás miatt. A német gyárosok nem fukarkodtak a kiszereléssel, 400 ml-t pumpálhatsz ki belőle. Az ára és a benne rejlő mennyiség miatt hosszú távú befektetésnek mondanánk.

Eucerin AQUAporint Active Frissítő testápoló balzsam - 400 ml 4000 Ft körül a patikákban

 

Nesze!P

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr183013360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KajsaBlack 2011.06.25. 21:41:50

Próbáltad már a shea vajat? Na ez sem szívódik be 3 óránál előbb, de 2-3 hét folyamatos kenegetés és rendbehozza az extra száraz bőrt is, utána pedig elég heti 1szer felkenni :)

beautyka 2011.06.26. 11:37:59

@KajsaBlack:
Köszi a tippet, kedves vagy! Próbáltam már a sheát. Szeretem is. Viszont ha mindig hidratált lenne a bőröm, nem tudnék újabb és újabb termékeket teszt alá helyezni - ez pedig az olvasók számára nem igazán hasznos. Mindent a Nesze! táborért!
(De imádom egyébként a vajat, számomra a tavalyi év egyik nagy felfedezése)

parfümblog · http://parfum.blog.hu 2011.06.28. 11:19:56

én pedig a Mannaszappanra esküszöm...nálam jobban senkinek sem volt szüksége a testápoló használatára, de ezek a "varázsszappanok" megszüntették a viszketést, és nem kell vagyonokért Vichy és társai testápolót vennem, így több marad parfümre, je!

beautyka 2011.06.29. 20:35:45

Egyik legnagyobb cslódásunk a mannaszappanok idáig.
süti beállítások módosítása