Erről a desszertről mindenképpen tudnotok kell, az a meglátásunk. Nem hizlal és valami orbitálisan finom. Illetve: egyszerű, mint a pofon. Kell hozzá eper, mascarpone (250 gr) és tejszín (4 dl). Tehát végy két maréknyi epret, persze keze válogatja ugye... Mosd meg, csepegtesd le róla a vizet, csumázd le, aztán elő a botmixerrel. Turmixold le, nem kell teljesen pépessé tenni, maradhatnak benne apró darabkák. A 4 dl habtejszínt verd fel, mi ezt általában a mosogatóba helyezve az edényt cselekedjük, mert még a virágos váza is fehér pöttyös lesz. Ha már nem habozol tovább, házasítsd össze a mascarponét és verésed eredményét. A karcsúsodás érdekében ajánljuk például a Cora mascarpone krémét, ugyanis náluk kapható light verzió is. De nem kell ezért kibumliznod a világnak az ő végére, mi a cba-ban szereztük be ezt minap. Szóval, ha már összekeverted a mascarponét és a habot rendesen (beletelik néhány percbe), jöhet az epres cucc. Óvatosan öntsed, nehogy a végén leves legyen belőle. Amennyiben úgy ítéled meg, jöhet egy kis édesítés. Ezt döntsd el te, mivel cselekszed meg, nekünk sztívia (van ahol sztéviának mondják) volt itthon. Pikánsabbá teheted egy kis mentalevéllel, ha van ilyen csodád a konyhád ablakában, de a citromfű is pásszol hozzá. Öntsd kis tálkákba az elkészült remeket, majd fél óra-óra múlva már fogyaszthatod is. Nem tartalmaz sem cukrot, sem lisztet, így nem kell félned a hízástól, simán beleillesztheted akár az Update rendszerre épülő táplálkozásodba is. Az eperrel pedig jó sok vitamint viszel be a szervezetedbe. (Amennyiben valaki nem ügyel az alakjára a családból, neki tehetsz babapiskótát vagy zabpelyhes kekszet összetörve a tálka aljára). Zseniális desszert, kóstold meg!
Nesze!P