Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel! 19.

2011. március 01.
 
Óda a rúzshoz
 
Amint azt az első posztomban olvashattátok, a rúzs a nő örök kelléktárához tartozott. A háborúk alatt, amikor a frontvonalon harcoló férfiak helyett a nőknek kellett a gyárakban a munkát elvégezniük, és a fegyvergyártásra ment a pénz, a kozmetikai ipar pedig leállt, a nők tüntetést szerveztek a piros rúzsukért. Lelkiismeretesen dolgoztak, de követelték, hogy nőiességüket legalább piros ajkakkal megőrizhessék. A tüntetés sikerrel járt, újra beindult a rúzsgyártás.
Az ajkak festése azóta is porondon van, bár kis hazánkban ritkán látni vörös rúzst használó hölgyeket. Kedvenc barátnőm nemrég tért haza pár napos párizsi útjáról és az élménybeszámoló első mondatai között szerepelt, hogy „ott mindenkinek piros a szája!”.
A piros ajkak számomra az abszolút nőiesség szimbóluma. A nő, aki meri vállalni magát, aki élvezi, ha utána néznek, aki élvezi, ahogy ring a csípője. Egy időben sajnos ezt elvették tőlünk, pistikékként, nadrágban és pólóban szaladgáltunk, nude sminkkel. Na de hol van ebben a nőiesség? Nem ítélem ezt el, félre értsetek, magam is hordok ilyen ruhadarabokat, és szeretem a természetesen festett arcot, de öröm látni, ahogy a divatházak évek óta buzdítanak minket Nőnek lenni. Újra divat a deréköv, a kecses magassarkú, a libbenő szoknyák, a hosszú ruhák. A sminkben is ugyanez a tendencia: rebegtetnivaló, hosszú pillák, színes, harapnivaló ajkak, szaténfényű, buja arcok üde pírral… 
Itt az idő, hogy felfedezzük, sőt megéljük női mivoltunkat. Vállaljuk sokszínűségünket, a külsőnket és bensőnket egyaránt. Felszabadító, hogy hangulatainkat ruhákban és sminkekben ölthetjük testbe. Ki szeretne minden nap ugyanolyan lenni?
 
Idén tavasszal iránymutatásként neonba hajló pinkek, vad narancsok, élénk pirosak, hamvas lilák szerepelnek a rúzspalettán. Ki-ki vérmérséklete, merészsége, kedve szerint válasszon ezek közül. Tegyük le egy kicsit a szájfényt és merjünk kipróbálni újdonságokat, merjünk rúzst használni.
Az első fontos lépés az ajkak karban tartása. Kirepedezett bőrön cikin mutat bármilyen rúzs.
Ami segít a pihepuhaság elérésben: a napi megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása, ami minimum másfél-2 liter, mellyel a szervezetedet belülről is hidratálva tartod. Esténként a fogmosás végén a kefével masszírozd át ajkadat, így a vérkeringést fokozod és az elhalt hámsejteket, vagy a télen oly gyakori bőrdarabkákat is le tudod szedni vele. Ezután dús ajakápolóval vastagon kend be a szádat, akár a körülötte lévő bőrt is.
A mi kedvenceink: MAC Lip Conditioner és a Blistex termékei.
 
Ha már egészségtől duzzadó ajkakat varázsoltál magadnak, vagy a természet ilyen kegyes volt hozzád, bátran kenj élénk színeket a szádra is.
A kontúrceruza használata már nem igazán divat, de a klasszikus vörös rúzshoz kötelező használni, hiszen a körvonalaknak pontosnak kell lennie. Illetve, a piros rúzst felütögetheted az ujjbegyeddel is, ennek hatása olyan lesz, mintha a málna vagy a cseresznye színezte volna ajkadat. A lehetőségek tárháza itt is végtelen.
A precíz munkához ecset használatát ajánljuk. A választásnál itt is vedd figyelembe ajkaid méretét: ha duzzadt, telt, nagyobb ecsettel könnyebben fogod kitölteni szád felületét, ha vékonyabb vagy kisebb, maradj a kisebb ecsetnél, így biztosan nem futsz a körvonalon túlra.
 
Ha tetszik az ötlet, de a Marilyn-piros még távol áll tőled, kezdd a mókát egy halványabb vagy átlátszóbb árnyalattal. Az átlátszóságot úgy is elérheted, hogy ajakápolót és rúzst egyszerre kensz föl, így lazítod rúzsot textúráját. Vagy, hagyd a pirosat és élvezd a barack színeit, a pink játékosságát. 
 

 

 

Nesze!Detti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr982702182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása