Nesze!szer

A gyerek és a nassolás esete

2015. június 27.

 

 

kolesgolyo_gyerek.jpg

 

 

Tudtad, hogy a nassolni, a német "naschen" szóbol ered?  Felnőttként unalmunkban nassolunk, ám a gyerekek...mivel az ő gyomruknak alapvetően kisebb a térfogata, így többször esznek kevesebbet. És akkor jönnek a nasik. Tejszeletek, rudik... de. Tudod, mennyi cukrot adsz ilyenkor a gyerkőcnek? Egy rudi például 5 kockacukrot tartalmazna, ha kockába állítanánk ugye... ez brutál. A tejszelet is kb annyit. Nem lehet mindig gyümölcsöt enni, mert azt ugye nem tudod például melegben viszonylag normálisan szállítani órákon át. 

 

Tökéletes választás erre a célra, a köles amelyet bár a kőkorszak óta termeszt az emberiség, valahogy mégis újra és újra fel kell fedeznünk. Sokan nemes egyszerűséggel csak “csodagabonának” nevezik, és amelyet állítólag hetente egyszer mindenképpen kellene fogyasztanunk. A köles eredetileg valószínűleg Indiából származik, de hazánkban is említették már írásos emlékekben a XII. század végefelé. Magyarországon főként az Alföldön találunk kölesmezőket, amelyeket onnan lehet felismerni, hogy ez egy csaknem egy méter magasra megnövő, zöld fűhöz hasonlító gabonanövény.  A köles nagyon könnyen emészthető, magas tápértékű gabona. Jó hír a gluténmentes diétát folytatóknak, avagy a lisztérzékenyeknek, hogy ők is fogyaszthatják, mivel nem tartalmaz glutént, csakúgy, ahogyan a rizs, kukorica és a hajdina sem. Érdemes sokat fogyasztanunk belőle, hiszen tele van ásványi anyagokkal, erősíti az immunrendszert, megszépíti a hajat, erősíti a körmöket és a fogakat, idegrendszeri problémák esetére is remek. Lassítja az öregedést, segít a betegek gyógyulásában, egyaránt ajánlják kisgyermekeknek és kismamáknak is.  Lúgosító diétához is tökéletes. Hát nem egy csodaszer?

S hogy a gyerekek könnyen megszeressék a kölest, érdemes megismerkedni a Biopont igazán gyerekbarát ropogtatnivalóval, amelyek szintén bio alapanyagok felhasználásával készültek. Van, aki nem szereti annyira az édes ízt, nekik ajánlják a só hozzáadása nélkül készült friss, ropogós kölesgolyót. Tízóraira, uzsonnára, játszótéri megpihenésre ez tökéletes választás lehet, bőséges folyadékbevitel mellett természetesen. Az édesszájúak egészen biztosan inkább a lágy biocsokival bevont, kókusszal megszórt kölesgolyókra szavaznak, ez egyébként fehér-, tej- és étcsokis ízben is kapható, úgyhogy mindenki megtalálhatja a kedvencét. És minthogy azt is igazolják a kutatások, hogy a gyerekek mindent imádnak, amiben matrica, vagy kifestő található, egészen biztosan odalesznek a Biopont új mesefiguráiért is, hiszen a csomagoláson mostantól Csivit, Pille és Zöldike madarak várják a lurkókat, hogy kiszínezzék őket.

Szóval gyerekek és szülők, figyelem! Egészséges nassolásra és rajzolásra fel!

biopont.hu

 

kolesgolyo_ossz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr627575130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása