Nesze!szer

Karácsony szívből

2014. november 29.

 

 hála karácsony.jpg

 

 

A karácsony a szeretet ünnepe. Az újbóli egymásra találás, a béke és a harmónia időszaka. (Optimális esetben) Ilyenkor előtörnek a szívünk mélyén megbújó érzelmek, kifejezzük az egymás iránt érzett megbecsülést, hálát. A másik jelentősége szavakban nem kifejezhető, az ajándék pedig csak egy forma, ami az évek során berögzült, követendő norma lett. Éppen ezért most adunk Nektek néhány olyan tippet, ami egészen biztos, hogy megerősíti a közted és az ajándékozott személy közötti kapcsolatot minden költséget mellőzve.

Család és barátok hiányában mi sem lennénk azok, akik, hiszen ők azok, akik támogatnak bennünket a hétköznapok során, állnak mellettünk a különböző csatákban, mint egyfajta hátvédek. Ezért fontos, hogy bizonyos időközönként Ők is érezzék mennyit is jelentenek számunkra. Éppen ezért itt az ideje elkezdeni a karácsonyt egy másik szemszög, mégpedig a személyiség, a személyes kapcsolatok varázsa köré építeni. Hagyjuk most az anyagiakat, és koncentráljunk inkább egymásra. A meglepetéshez nem is lesz szükséged papíron, tollon, egy befőttes üvegen, esetleg egy névre szóló bögrén kívül másra.

Mindnyájunknak szüksége van olykor-olykor megerősítésre, hogy legyen erőnk folytatni a harcot, felkelni reggelente és megcsinálni a napot! Ezért kezdjed azzal, hogy összeírod az ajándékozott személy összes pozitív tulajdonságát, legyen szó barátról vagy rokonról, hogy amikor azt elolvassa, erőt meríthessen belőle, és általa újra mosolyogjon. Címszavakban pontokba szedheted, hogy mi jut eszedbe elsőre az adott személyről. (A mi tárcánkban is lapul egy lista, olyan szavakkal, mint könyv, romantika, szorgalom. A középsulis ofőnktől kaptuk ajándékba.) Ne feledkezz meg a közösen eltöltött évekről, a számtalan élményről, amit együtt átéltetek. Idézd fel közülük a számodra legkedvesebbet. Előkerülhetnek a vicces, ciki történetek, minden, ami ennek a kapcsolatnak az ízét adja. Mondd el, hogy mit szeretsz benne és, hogy miért. Mindenki szereti hallani a jó tulajdonságait időnként, hogy tudja emberségből, barátságból jól vizsgázott-e. Családtag esetén beszúrhatod még a nagyinál eltöltött legendás nyaralásokat, hétvégéket, közös csíntevéseket, hiszen erről évek múltán sem lehet eleget nosztalgiázni, felbecsülhetetlen emlékekről van szó.

A következő lehet a képzeletbeli listádon azoknak a dolgoknak az összeírása, amelyeket a már említett személytől tanultál. Itt nem feltétlenül egy receptre gondolunk, hanem eszmékre, életigazságokra, Tőle, amik segítettek Neked átjutni egy-egy nehezebb időszakon. Ezáltal azt sugallod majd, hogy igenis hasznos személyről van szó, aki rengeteg embernek okozott már örömöt, köztük Neked, és fog is még. Készíthetsz egy úgynevezett motivációs táblát is, amit kiegészíthetsz saját idézetekkel is. Lehet ez az egész egy óriási köszönöm levél is, amiben leírod, hogy hogyan indult a kapcsolatotok, mennyi minden történt, és még mennyi fog majd a jövőben. Egyfajta jövőkép felvázolása. Mellékelhetsz fotóalbumot is, a hosszú évek során összegyűlt szép pillanatokból, ha a barátod messzebb lakik, esetleg egy másik országban, készíthetsz videó prezentációt is a közös fotókból, aláfestésként olyan zenékkel, ami a másiknak sokat jelent, dalokat, amiket régen együtt énekeltetek bulira való készülődés közben. Ez az apró gesztus egészen biztos, hogy felmelegíti majd a szívét, hiszen, mert bár nem lehettek együtt az ünnepen, lélekben mégis ott vagytok a másik gondolatában.

Felsorolhatod a hasonlóságaitokat, hogy miért működik az adott kapcsolat jól, és melyek az esetleges akadályok, különbözőségek amelyek ellenére mégis remekül kiegészítitek egymást. Az ellentétek vonzásából sokszor életre szóló dolgok sülnek ki. Ha mindezekkel megvagy, csak tedd bele a cetliket egy szépen kidekorált üvegbe, vagy bögrébe és már kész is. Végül pedig ne feledd: mindenki azt hozza az adott ismertségbe, amit Ő maga képvisel, és ez így is van rendjén. Ne félj elmondani, hogy mit érzel, gondolsz a másik személyről, ne tagadd meg a lényed egyik legigazabb részét. Karácsony táján az érzelmeken kívül nincs is szükség másra.

Jó építkezést kívánunk!

Nesze!Bogi

(Ps: a bögréket személyre is szabhatod saját feliratokkal is, a MadeByYou-ban zseniális technikál dolgozhatsz, ITT nézd meg őket!)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr56936883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása