Nesze!szer

Sohpie és Ben: ahová visszatérünk!

2014. október 08.

 

sophie és b nyitó.jpg

 

Két dolgot biztosan tudtok már rólunk. Az egyik, hogy imádjuk az emberi történetekre épülő cég indulásokat, a romantikus fordulatokat, ami valami igazán jó dolgot eredményez. A másik, hogy imádunk enni. Jót enni. Nem is olyan régen pedig találtunk egy helyet, egy bisztrót, ami a két dolgot ötvözi egyszerre. Akkor kezdjük az elején.

A belvárosban, megállva a Káldy Gyula 5. szám alatt, három lépésnyire a Gozsdu udvartól csak azt látja az ember: jé, itt egy pofás étterem. Szép portál, trendi kanyargós betűk, kicsit retro üvegek kirakva és hívogató a bárpult is. Betérve pedig jó térelrendezést, asztalokat lát, gyereksarkot hátul és harmóniát egészében. Kellemes tartózkodás esélyét adja menő kinézettel körítve. Aztán leül az ember, szemrevételezi az étlapot és azt gondolja: hű, ez finom lehet! Vagy nem, ugye... mert sokszor csalódtunk már. A Sophie&Ben bisztró étlapján azt tetszett meg nekünk leginkább, hogy hamburgerből igen sok variáció van és desszertből is. Ez pedig tetszetős párosítás. És akkor az ember rendel. Aztán az udvarias és snájdig (de jó szó ez!) pincér kihozza, nem kell sokat várni és akkor falni kezdünk. New York burgert fogyasztunk, aminek a nevét imába foglalnánk, csak hogy jön a hamburger a miatyánkba ugye?! Mindegy, nem vagyunk mi templomos lovagok, de a lényeg, hogy olyan káposztasaláta van mellette, hogy csak na. A sült krumpli is akkor sült, tehát nem egy antikváriumi darabot kapunk helyette. A burger bucija is házi készítésű, kicsit el is gondolkodunk rajta, hogy igényünk lenne erre reggelente otthon is... Elfogyasztjuk az egészet. Talán csak morzsák maradnak, pedig nagy az adag. Utána még megismerkedünk a karamellás brownie névre hallgató csodával is. Ez bizony édesség a javából. Annyira finom, de annyira. Nem, annál még sokkal jobban. Még szerencse, hogy szeretünk enni és nem kérünk elnézést magunktól, mert ennyire ízlik valami. Elfogyasztjuk a remek ebédet, aztán történetet is kapunk hozzá. 

A Sophie&Ben ötlete tulajdonképpen a szülőszobában fogant, bármily viccesen is hangzik. Két kismama egy óra eltéréssel szülte meg gyermekét, egymás mellett, ők lettek Sophie és Ben. Az anyukák azóta is barátnők persze. Az apukák pedig szintén igen jó viszonyt ápolnak és egy napon úgy döntöttek, nyitnak a belvárosban egy bisztrót. Munkájuk gyümölcse igen jól fogyasztható.

Aki teheti, látogasson el hozzájuk, mi úgy néz ki, bérletesek leszünk a burgerekre és a mákos guba variációjuk sem elhanyagolható szempont egy újabb látogatás okaként. 

Jó étvágyat mindenkinek, hideg időben is melegen ajánljuk őket és persze sok sikert is kívánunk számukra!

A Sophie&Ben bisztró elérhetőségét ITT találod

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr606769593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása