Nesze!szer

Gyerekkel a Szigetre? Idén is leteszteltük!

2023. augusztus 12.

 

sziget_2023_ketten_felirat.jpg

 

A Sziget szerintem alapból egy életérzés. Ez az érzés nekem a szabadságot és az örömöt rejti valahol magában, ahol az lehetek, aki vagyok. Mondjuk egyébként sem feszülök már a megfeleléseken, de ott amit kapsz lelkileg, szerintem sokat ad. Nincsenek sémák, hitrendszerek, együttlét van, ahol mindenki megtalálhatja ebből a nagy egészből, ami közel is áll hozzá, legyen ez koncert, színház vagy csak a fűben dumálás. 

Ezt az érzést a lányomnak is meg akartam mutatni és tavaly már kivittem a Szigetre. Azóta emlegeti én meg néha hallgatom a kérdéseket: ki merted vinni? Igen, simán. És idén a tegnapi nap volt az, amikor mentünk. Nyilván az ember tesz előkészületeket. Ez mondjuk az okosóra feltöltésével kezdődik itthon. Aztán az átbeszéléssel, mi van, ha hideg van, mit viszünk magunkkal, kardigán, ing kabát vagy ilyesmi és zárt cipő, mert éjjel azért....  Itthon a gondos "bekajálás", hogy ne  kint legyen fél percenként éhes a csemete. Aztán megindultunk. A belépésnél a gyerek alapból kapott a kezére egy karszalagot, amire felírtuk a nevét és az én telefonszámomat - ha bármi lenne. Idén is délután mentünk, korán és ez megint jó döntésnek bizonyult. Nincs tömeg a bejutásnál és mindent meg lehet még nézni, már, amire jut az idő. Három körül már bent is voltunk a Szigeten és már töltöttük is a kulacsát, hogy legyen víz inni.

sziget_2023_rozi_ugrik.jpg

 

És már jött is az első performance, ami ámulatba ejtette őt. Aztán a Samsung sátránál egy előadásba is belehallgattunk az Exatlon győztesének, Herczeg-Kiss Bálintnak a beszélgetésébe, aztán Rozi party kellékeket rakott magára, csillámot, ragasztható köveket és fotózkodott kicsit az új telefonnal. Annyi vizuális élményt kap az ember pillanatok alatt, hogy csak na. Több gyereket is láttunk, volt, aki pici utánfutóban húzta az ikreit. Megkerestük végre a bikát, az előző év óta hallgatom, hogy milyen jó volt azt kipróbálni. Így újra nyeregbe került. Aztán a koraibb koncertekre is odanéztünk és igazság szerint a cirkusz volt, amire nagyon vágyott. Ja, az eon-nál mindhárom állomást végigcsináltuk és meg is kapta a jutalmat. Én jó béna voltam a labdák dobálásában, de a végén megcsináltuk a feladatot, a sudokuban Márti segített, a scrabble a végén közös munka volt és még a jövőnek is üzentünk. Első körben kiderült, a cirkuszba nem jutunk be, de a következő előadást még elérhetjük. És akkor a vurstliba mentünk, ami minden évben zseniális. Van jósda, lehet dobálni úttörő gombócot, egereket üldözni, kuglit lengetni és mini óriáskerekezni. A marionettre voltunk kíváncsiak az összes attrakció mellett, hát a pasi zseniális volt, bevonta a közönséget is és nagyon jó kis műsort adott elő a bábuival.

sziget_2023_marionett.jpg

 

Volt még egy kis időnk a cirkuszig és Rozi már éhes volt. Megmondom őszintén a Sziget áraival úgy vagyok, ha kiadok pénzt, akkor valami "élményt" is kapjunk, ne csak befaljunk valamit. Az egy szelet pizzáért 2500 forintot konkrétan kinevettem, azt kell mondjam.  Csillámpónik ide, csillámpónik oda, az unikornisos hamburger lett a választás. Nem kis sort kellett végigállni, de a gyermekem egy hős, megcsinálta. És boldogan ette a kék hamburgerét, amibe a camambert sajt helyett bacont kért, így abszolút megfelelt az ízlésének (mielőtt kérdeznétek, 0-s vércsoport ő is...D) Szóval az élmény is pipa és jót is evett, húst, zöldséget és némi kéket, de (hát) Bridget is ezt tette, nem?! (itt a galériában mutatom is a valami kéket)

 

 

És végre eljött a cirkuszolás ideje. A Cirque Alfonse Animalról nem parasztság azt állítanom, állati jó volt. Ugyanis az egész sztori egy farm hátterébe van becsomagolva. Zene, színház, cirkusz és tánc egyszerre. Hol tejeskannát egyensúlyozott a fején az egyik szereplő, hol gumicsirkékkel viccelt a Besenyő Pista bácsihoz hasonló idős ember, hol pedig nagyon nehéz kolompokat dobáltak az artisták. Szuperül szórakoztunk és ahogy láttam, ez korosztályfüggetlen volt! Aztán már jöhetett is az Imagine Dragons. Sok kiskamaszt láttunk a sorokban és piciket is, zajvédős fülhallgatóval és a Szigeten azért van kicsiknek külön rész, ha bevinnéd őket. De vizuálisan is erős volt az egész, az biztos, így a konfettis résznél ujjongtak a minik is!!! Mondjuk, azért védeni kellett őket, mert nem minden tizenéves érti meg, hogy te gyerekkel vagy, szóval résen kell lenni, na. Viszont minden megoldható és élvezhető. 

Ebben az évben is zseniális élményt kaptunk a Szigettől, jövőre sem maradunk otthon a házi szőttesünkkel, az egészen biztos!...ha csak idén nem megyünk ki még egyszer!...D

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr10018191723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása