Nesze!szer

OlvasóNapló: Krásznájá Moszkvá

2012. augusztus 18.

krásznájá moszkvá.JPG

Már eleve nagyon érdekes úton került hozzánk ez a könyv. Postán. És most kérdezheti mindenki, mi ebben az érdekes. Na, az ezután jön. Ugyanis a postás nem tudta a kis lapos postaládába betuszkolni és hagyott egy cetlit, fáradjunk el a küldeményért a Városmajor utcai hivatalba. Elfáradtunk. Álltunk a sorban is, pedig ha valami, hát ez nem az erősségünk. Majd utána kiderült, nekünk ez a könyv nem jár, mert a személyiben nem az a cím van eredetileg, ahová érkezett a küldemény, lévén, máshol lakunk ippeg. De milyen jó, hogy nem nyugodtunk meg és elpanaszoltuk ezen fájdalmunkat egy ismerősünknek, aki egyébként a t-mobile alkalmazottja, majd kiderült, az ő testvére pont postán dolgozik, így átkérte a küldeményt és már a miénk is lehetett, anélkül, hogy újra kellett volna anyakönyveztetnünk magunkat. Hát, kb ilyen furán kerül a könyv főhőse, Lili is az orosz fővárosba, ahol a Pravda helyett a Prada dívik és minden a pénzről szól. Lilinek ez akkora ugrás az alföldi kisvárosból, mint a másik hősnek a próbáin vannak csak, hisz Kátya a Bolsoj balerinája. A könyvben gyakorlatilag mindenki a maga lelkét boncolgatja, még az indiai harmadik lányka is, az arany, a pompa, a csillogás, a fényűző párti élet csak keret. Kérdés, meddig tart az önérvényesítés, úgy élünk-e, ahogy a szívünk diktálja és az meddig diktál régi ütemeket. Kitáncolunk-e egy kapcsolatból, ha arany kalitka az ascendensünk, és bedőlünk-e egy milliomosnak, aki, ahogy Virág szeret fogalmazni: érti az udvarlás csízióját.

Okoskönyv ez, nem más. Női regény kategóriában simán okosabb, mint amit várnánk a sorstársakat ismerve. Virág utolsó könyve olyan világba viszi el az olvasót, ahol a felszínesnek tűnő körülmények olvasása közben pontos képet kapunk egy birodalomból birodalomról, amelyet bárhonnan nézünk is, régen a nagy testvérünk volt. Elmondja, mi zajlik most Moszkvában, merre vannak az erővonalak, miközben Lili próbálja kiheverni a válását. Vass Virág tolla, avagy klaviatúrája még mindig remek, szóvicces, stílusos és alapos. Azoknak ajánljuk, akik nem csak azt szeretik olvasni, ha a két főhős hosszan szalad egymás felé az erdőben, majd ahogy régen a Romana és Tiffany füzetekben lenni szokott (a szerkesztők néha fogadásokat tettek, amikor ezeket szerkesztették!) - a 90. oldalon egymáséi lesznek. Édesen okos mű, nem pihe-puha könnyű, hanem alaposabb női regény, nagy like, mi igazán szerettük, köszönjük és várjuk a következőt!

Vass Virág: Krásznájá Moszkva (Ulpius ház), a bookline oldalán most 2 450 Ft

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr954718020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.08.19. 23:34:33

Itt van egy videó Virággal:

youtu.be/eVF7DDrXIlc

Beau D.N. · http://beau.hu 2012.08.21. 11:10:10

Őszintén szólva én még azt a 2 450 Ft-ot is sajnálnám rá, de tekintve hogy rengeteg helyről ingyen is lehet olvasni végeredményben tárgytalan.
süti beállítások módosítása