Nesze!szer

Vegyél fogkrémet vagy mosószert és paralimpiai sportolóknak segítesz!

2024. július 02.

 

 

b433deb4-7646-4d26-bcdd-07738f236697.jpg

 

nab_6578.jpg

 

A sport az egy alaptézis. Akkor is, ha az ember bármilyen oknál fogva fogyatékkal él, akár kerekesszékben például. Még Nők lapjás koromban tudósítottam többször paralimpiai sportokról és most újra találkoztam néhány paralimpikonnal. Na el is mondom, miért jártam a Honvédban, ahol egyébként régen én is sportoltam! 
A PG nemzetközi szinten 12. éve kiemelt támogatója az Olimpiai és Paralimpiai Játékoknak, és idén egy olyan programot hívott életre a Magyar Paralimpiai Bizottsággal közösen, amely a magyar paralimpikonok fizioterápiás kezelését támogatja.
A hazai paralimpiai sportolók az elmúlt években rendkívül figyelemreméltó teljesítményt nyújtottak. A jelenlegi adatok szerint az idei párizsi paralimpiai játékokon várhatóan 4400 sportoló vesz majd részt különböző sportágakban. Hazánknak közel 500 regisztrált para sportolója van, akik több mint 30 sportágban képviselik az országot. A kvalifikációk ugyan még tartanak, de a mai napig a Magyar Paralimpiai Csapat versenyzői 10 sportágban összesen 30 kvótát gyűjtöttek, így várhatóan közel 50 magyar sportoló jut ki a 2024 Párizs Paralimpiai Játékokra, amely minden idők eddigi legmagasabb sportolói létszámát jelenti mind a képviselt sportágak, mind a nemzeti csapatban szereplő sportolók számát tekintve.
A P&G kiemelt nemzetközi olimpiai és paralimpiai támogatóként idén új hazai programot indít el, amelynek keretében együttműködve a Magyar Paralimpiai Bizottsággal, a magyar paralimpikonok fizioterápiás kezeléseit támogatják. A program nagykövete Hajmási Éva, paralimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és hatszoros Európa-bajnok tőr- és kardvívó. A fizioterápia létfontosságú a paralimpiai sportolók számára a teljesítmény fokozása, a sérülések megelőzése és a gyógyulás elősegítése érdekében. A célzott gyakorlatok és rehabilitációs technikák révén a fizioterápia segíti a mobilitás, az erő és az állóképesség fenntartását és javítását, ami elengedhetetlen a magas szintű versenyzéshez. Emellett jelentős szerepet játszik a verseny utáni felépülésben, biztosítva a sportolók hosszú távú egészségét és jóllétét, lehetővé téve számukra, hogy továbbra is eredményesen
edzhessenek és versenyezhessenek.

nab_6826_1.jpg

 


Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a Párizs 2024 Olimpiai és Paralimpiai játékok évében a
Procter& Gamble a paralimpikonok fizioterápiás kezeléseit támogatja, és én lehetek ennek a fantasztikus kampánynak az arca és közvetítője. – mondta el Hajmási Éva az együttműködésről. – Én, mint élsportoló, a szakmai vívó edzések mellett elengedhetetlennek tartom a prevenciót és a jó kondíciót, a kiegészítők fontos elemei a felkészülésemnek. Állóképesség- és gyorsaságfejlesztő, erősítő edzésekre járok heti kétszer, amelyek során manuálterapeuta segíti az erőnlétemet. Emellett heti egy masszázst iktatok be a regenerációért, illetve mindent bevetek, hogy a testi képességeim mellett lelki szinten is a legjobbat hozzam ki magamból.”
A fizikai kezelésen túl a fizioterapeuták holisztikus ellátást nyújtanak, amely magában foglalja a pszichológiai támogatást is, segítve a sportolókat abban, hogy megbirkózzanak az edzések és a versenyzés okozta nyomással.
A bizottságnál fontosnak tartjuk a paralimpiai mozgalom eszméinek népszerűsítését, a mozgáskorlátozott sportolók esélyegyenlőségének, integrációjának és elfogadásának biztosítását, ezért minden ilyen kezdeményezésnek nagyon örülünk. Alapvetően minden sportoló számára fontos a megfelelő egészségügyi kezelés és terápia, ám a parasportolók esetében ez hatványozottan így van.
– állítja Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.


Az elkövetkező 2,5 hónap során bárki a megjelölt üzletekben és időszakokban Ariel, Lenor, Gillette, Jar, Pampers, Always, Pantene, H&S vagy bármilyen egyéb P&G terméket vásárol, azzal a paralimpiai sportolókat segíti.
Az anyagi segítség mellett a nagyobb láthatóság és támogatás révén a vállalat abban is bízik, hogy a
paralimpikonok inspiráló teljesítményei motivációt nyújthatnak más hasonló helyzetben lévő embernek, és példát mutathatnak, hogy a sport mindenkié.Segítsük ezeket a fantasztikus embereket ahhoz hozzá hogy még jobb eredményeket érhessenek el. Mi pedig merítsünk erőt az ő kitartásukból!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr6718439107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása