Nesze!szer

Mondtam már hogy a Balaton mindig jó ötlet?

2024. február 29.

 

 

taste_balaton-0242.jpeg

 

Végtelenül szeretem a Balatont, főleg a nagy turista szezon idején... kívül. Ez van. Szerencsére a gasztronómia iránt érdeklődők számára idén hamarabb indul a nyüzsgés a tó mellett és körül: a TASTE BALATON fesztivál márciusi 10 napja alatt egymást érik az örömfőzések, az izgalmas workshopok, vacsoraestek és termelői brunchok. A vendégrégiók mellett vendégséfek is felbukkannak a programban, főz majd például Mautner Zsófi, Tiago Sabargo, Farkas Richárd, Fiala Borcsa, Ekler Viktor és Dobos Evelin is. Családias, egyedi és kis létszámú eseményekre számíthatunk, amikre érdemes előre foglalni, mert hamar telnek a helyek!
TASTE BALATON Fesztivál • 2024. március 8-17.
A Csapody Balázs, Budavári Dóra és Kalas Györgyi és Csapody Bence által megálmodott fesztivál alapötlete szerint az egyedi programokban a gasztronómia összefonódik a zenével, a művészetekkel, az irodalommal, a helytörténettel. Emellett fontosak azok a programok is, ahol a vendégek beleshetnek a kulisszák mögé, akár beállhatnak a konyhába, vagy egy-egy workshopon tanulhatnak el új praktikákat. A 10 nap alatt 26 balatoni étterem, gasztrohotel, valamint kulturális intézmények, borászatok várják a vendégeket, akik két kulináris kaland
között a Balaton Bike 365 csúcskategóriás biciklijeivel is közlekedhetnek és fedezhetik fel a tavaszi vidéket.
A balatoni gasztronómia legjava
Mint a szervezők hangsúlyozzák, a TASTE BALATON fesztiválon olyan egyedülálló gasztro eseményekben lehet részünk, amit az év más időszakában nem tudunk megtapasztalni, hiszen a fesztivál alatt minden a személyes kapcsolódásról, a családias hangulatról szól.
Minden étteremben közvetlenül találkozhatunk a vendéglátókkal, séfekkel, étterem tulajdonosokkal - fontos, hogy a rendezvényekre előre érdemes foglalni és jegyet vásárolni, mert hamar betelnek. “A slow food jegyében szeretnénk egy kissé lelassult balatoni világot mutatni a látogatóknak. Olyan eseményeket kínálunk, amelyek segítségével jobban el tudnak mélyülni gasztronómiai élményekben, adott esetben új ismereteket szerezhetnek, és amelyek túlmutatnak egy szimpla vacsorán” - mondják a szervezők

Közreműködő éttermek: A Konyhám Stúdió 365 • Anna Grand Hotel • Bistro Sparhelt • Borbarátok • Casa Christa •
Csopaki Resti by Laurel • Dobosi Birtokközpont • Hableány • Hotel Bonvino Wine&Spa • Káli Art Inn • Kalóz Strandbisztró • Kistücsök Food&Room • Kővirág • Lavender Terasz • Lelkem Kisvendéglő • Lokal47 és Kristinus Borbirtok • Mi a Kő • NOON Restaurant&Lounge • Oliva Étterem Veszprém • Port Étterem&Panzió • Pörc - Bisztró és Delikát • Szőlősi Kocsma • Vánkos • Veganeeta • Villa Chez les Amis. • Villa Kabala.

Programok és minden tudnivaló ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr5318342569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása