Nesze!szer

Kisütöttem a legjobb konyhai trükköt!

2023. november 13.

 

 

20231022_103329.jpg

 

Nem szeretek sokáig a konyhában ácsorogni, főleg, ha vendégek jönnek hozzánk. Nekem az étkezés és az étel szent, szóval a jó ételt viszont nagyon szeretem és nem is kívánnék és nem is fogok kompromisszumot kötni ebben. Nyilván, mióta mentesen étkezem, azért vannak érdekességek az életemben, de a finom étel alap. Szóval erre találtam megoldást, miközben azért sokszor én is zsonglőrködöm az idővel. 

 

csirbejarat.jpg

 

Sokszor van az, hogy gyorsan hazaérünk és mindenki nagyon éhes. Meg az is megtörténik, hogy hétvégén egyszer csak csörög a telefonom: otthon vagytok? Akkor beugrunk - hangzik a fél mondat.. . És ilyenkor azért illik megkínálni a vendégeket, meg azt is okos dolog nem elfelejteni, ha éppen nekünk is ebéd vagy vacsora kéne, mert a gyerekek étvágyával nem játszunk, az egészen biztos.

Nálunk a kenek egy szendvicset dolog nem működik, már azért, mert én gluténmentesen eszem. Rozi meg nem egy szendvicses nő, mondjuk így. De az airfryer, mint jelenség, sokat lendített a helyzetünkön. Ez már, amit most mutatok nektek (Lauben típusú), az a készülékem, amivel szintet is léptem. Ez már egy nagyobb, amit most használok és ráadásul van egy kis ablaka is, az a csík, amit láttok és ott tudok gyorsan ránézni, mindenféle állandó nyitogatás nélkül (tehát akár a vendégeimmel is foglalkozhatok ugye). 360 fokos szögben süt, szóval itt az eddigi tapasztalataim szerint nincs olyan, hogy ez a része megsült, a másik meg nem. Van időzítő, be tudom állítani, hogy zöldség, vagy hús, amit sütök, de már pizzát is szeretnék igazság szerint, csak a mentes lisztjeimmel nem úgy működnek azért a dolgok.

A Lauben nekem most nagy szerelem, mert egy kisebb csirke is belefér és őszintén szólva lett mos egy jó csirkésem, akitől ezeket a csirekeket megvásárlom és kevesebb, mint egy óra alatt valami iiiiiisteni grillcsirkét csinálok belőle. Belül puha, kívül meg ropogós. (Gyerekként imádtam ezt és most újra tudok ilyet varázsolni, magamnak is - szóval a belső gyermekem is jól lakik.) Rántott cuccokat is csinálok benne, olyan gyorsan hazaesős napokon, a mini szereti ezt is nagyon. De azért a panír nélküli husi és zöldség jóval egészségesebb, krumplit is szoktam variálni, imádatunk tárgyát a brokkolit például és mindent is, amit találok. Ja, a tarja is nagyon jó lesz benne. Ezzel a Laubennel én tökéletesen elégedett vagyok, sőt, csak ajánlani tudom. Veszek is szerintem a hétre is egy csirkét... úgyis tuti, hogy egyszer csak közli Rozi barátnője, hogy itt töltené a délutánt vagy valami... hát ez van, de még az a szerencsém, hogy a lányom barátai is jó fejek és az ő szüleik is, akik meg az én barátaim.

Köszi Lauben, hogy velük is tudok lenni, ha beugranak és közben étel is lesz. Tudom, van, aki kért ilyen a Jézuskától a fa alá... szerintem ez a készülék menő kis választás és ezt minden szenteskedés nélkül mondom. Jó főzőcskét nektek! 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr9818257569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása