Nesze!szer

Előzzük meg az iskolai bántalmazást! Nekem volt benne részem

2023. október 31.

 

iskolai_bantalmazas.jpg

 

 

Remélem, nálatok nincs iskolai bántalmazás vagy zaklatás. Én elég komolyan ismerem a témát, az általános iskolai éveim kemények voltak. 
Minden ötödik tinédzser iskolai zaklatás áldozata – derül ki a P&G által kezdeményezett, 2020-ban végzett nemzetközi tanulmányból. . Az iskolai környezetben történő zaklatás pedig egész életen át tartó hatással lehet a mentális egészségre, én is dolgoztam ezen rendesen, azt kell mondjam.
A Head&Shoulders idén összefogott a Hintalovon Alapítvány NEMECSEK programjával a megelőzés érdekében.. A márka a tavaszi első sikeres program eredményeként közel 2,5 millió forintot adományozott az Alapítványnak, szeptemberben pedig elindítja #nemfélvállról kampányát, melynek keretében további 6 millió forinttal segíti a Hintalovon Alapítvány munkáját.

Hisszük, hogy az iskolai zaklatás és bántalmazás elleni küzdelem rendkívül fontos a gyermekek és környezetük jóllétének megteremtéséhez. Bízunk benne, hogy új programunkkal hasznos támogatást tudunk nyújtani a Hintalovon Alapítványnak, és saját erőforrásainkat és csatornáinkat is a megbélyegzés leküzdésére, valamint az oktatás, a tudatosság és a társadalom változásának ösztönzésére szeretnénk használni.” – mondja Helene Graffner, a Head&Shoulders európai kommunikációs igazgatója.
Stáhly Kata, a NEMECSEK Program szakmai vezetője állítja, hogy az iskolai bullying, vagyis bántalmazás
komoly gond, amely akár hosszútávon is befolyásolhatja, vagy meghatározhatja egy gyermek életét. Mióta az én lányom is állami iskolába jár, nekünk is van ilyen gondunk. De sajnos tudom, hogy mindenki mást és mást hoz otthonról. 
Sokszor úgy tűnhet, hogy a bullying csak néhány gyermek problémája, de valójában ilyen esetekben az egész közösség sérülhet. A felismerést és kezelést nagyban nehezíti, hogy ugyan az iskolában a
szemünk előtt történik, sokszor mégsem látjuk. Az Hintalovon Alapítvány NEMECSEK Programjának fókuszában a megelőzés áll. Nagyon sokat tehetünk az iskolai bántalmazás ellen, különösen akkor, ha megerősítjük az iskolai közösséget abban, hogy az iskolai bántalmazás soha nem egy-két gyerek problémája, hanem az egész közösség ügye, hiszen mindenkire hatással van.
“Programunk a különböző gyerekekkel foglalkozó szervezetek - például óvodák, iskolák, sportegyesületek - biztonságos működését segíti. Egyrészt támogatást nyújtunk az adott intézménynek a saját gyerekvédelmi útmutatója elkészítésében, másrészt képzéseket, tréningeket, workshopokat tartunk a gyerekeket körülvevő felnőtteknek, hogy felkészültebbek és kompetensebbek legyenek a bántalmazás témakörében. Emellett rendszeresen készítünk online segédanyagokat, plakátokat, e-mail-kurzusokat a pedagógusoknak és a szülőknek.” – nyilatkozza Vásárhelyi-Kiss Barbara, a NEMECSEK Program kommunikációs- és projektvezetője. – A Head &Shoulders nagyszabású kampányának köszönhetően lehetőségünk nyílik arra, hogy felhívjuk a figyelmet a bántalmazás megelőzésének fontosságára. Ezáltal még több szülőt, szakembert érhetünk el ebben az igazán fontos témában. Ráadásul az adománynak köszönhetően ezeket az anyagokat és képzéseink egy részét ingyenesen elérhetővé tesszük majd az érdeklődők számára..

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr3518238307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása