Nesze!szer

Reggeli Nesze

2023. október 27.

 

 

aldozat_csikos_szoknya.jpg

 

Az áldozat lélektanában ott rejlik a generációs szenvedés és önsorsrontás fel nem dolgozott köteléke. Ahhoz, hogy a fiú férfi lehessen és a lány nővé válhasson, ki kell szakadniuk a biztonságos szülői kötelékből. A kiszakadás sohasem megbeszélés eredménye, mert a szakítás csak fájdalommal jöhet létre, ahogyan a születés is. Ha ez megtörténik, de nem jön létre a megbocsátás, akkor a bosszúvágy tovább él és mérgezi a lelket. Néha van bocsánatkérés a szülő részéről, hisz minden szülő elront valamit, de ez nagyon ritka. A megbocsátás azonban nem függhet a megbánástól. Ha a szülő elutasít, védekezik, felmenti magát és sértettségbe burkolódzik, akkor is meg kell bocsájtanunk neki magunkért, önmagunknak.
Minden szenvedés, visszatérő áldozattá válás legmélyén a lerombolt határok romjai húzódnak meg. Akitől elveszik a határtartás méltóságát, az védtelenné válik. A határtartás nem kommunikációs kérdés, hanem visszatalálás az erőhöz az autonómia felépítésén keresztül.
Sárvári György

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr8718242605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása