Nesze!szer

Rózsaszín ételekkel a mellrák ellen az Avalonban

2023. október 15.

 

viber_kep_2023-10-09_12-30-53-447.jpg

 

 

 

Október a nemzetközi mellrák elleni küzdelem hónapja is. A Mellrákinfó Egyesület, mint minden évben, ezúttal is egy különleges gasztronómiai kezdeményezéssel kívánja felhívni a figyelmet a megelőzés fontosságára. A kampányhoz csatlakozott éttermek mindegyike pink fogásokkal készül ebben a hónapban, az ezekből befolyó összeg egy részét, vagy akár a teljes bevételt pedig felajánlják az egyesület javára. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a miskolctapolcai Michelin-ajánlott Avalon Ristorante is, ahol egy 3 fogásos pink gourmet menü kerül a tányérokra.
Magyarországon közel 9500 új megbetegedés van évente, azaz minden tizedik nő érintett ebben a súlyos diagnózisban. A korai stádiumban felfedezett mellrák és az időben megkezdett kezelések hatására az öt
éves túlélési esély 95 % is lehet, így nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a mellrák elleni küzdelem, a megelőzés és a hozzá kapcsolódó edukáció ma Magyarországon. A Mellrákinfó Egyesület nem csak a felvilágosításban és a betegek felkészítésében segíti az érintetteteket, de egy támogató, szerető sorstársi közösséget is létrehozott azon nők számára, akik társakat keresnek, hogy támogatást leljenek és tapasztalatot cserélhessenek az előttük álló küzdelemmel kapcsolatban. Az Egyesület munkáját idén is támogatják azok a hazai gasztronómiai egységek, akik csatlakozva a kampányhoz valamilyen pink fogást, vagy egy teljes menüsort szolgálnak fel vendégeiknek október folyamán és az így befolyó összeget a szervezetnek ajánlják fel.
Az Avalon Park és Michelin-ajánlott étterme nem először jótékonykodik idén, hiszen a nyár végén egy saját jótékonysági fesztivált szervezett egy helyi óvoda számára, ahol sajátos nevelési igényű gyermekeket oktatnak, valamint csatlakozott az „Alkoss szabadon” művészeti pályázathoz is, ahol élményutazás megörökítésére ösztönözte a fiatal művészeket. A Mellrák Egyesület kampányába már a tavalyi év folyamán is bekapcsolódott étterem idén is különleges, pink fogásokkal készül: a rozé kacsamell, lilakáposzta, cékla, mogyoróburgonya, áfonya főételt egy málnás, fehércsokis, kakaós desszert követi, amire egy mangó, pink grapefruit, vetiver, citrus koktél teszi fel a koronát. A rózsaszín menüt a Ristorante séfjei, Szepesi Gábor corporate chef és Gönczi Tamás head chef álmodták meg, ahol az alapanyag választás sem volt véletlen.
Igyekeztünk minél több jótékony hatású alapanyag felhasználásával készíteni fogásainkat. Ilyen hozzávalók például az áfonya és a cékla is, amelyek csökkenthetik a rák kialakulásának kockázatát. Igazán megéri, ha izgalmas lilás árnyalatú terméseket, leveleket, bogyókat tűzünk a mindennapi étrendünkbe, hiszen ezek az élelmiszerek magas antioxidáns tartalmúak. Tudatosan válogattuk össze a hozzávalókat, hogy egy minden elemében kifejezetten egészséges és nyilvánvalóan pink menüt kínálhassunk azoknak, akik velünk együtt támogatják ennek a kiváló egyesületnek a munkáját. ” - mondta el Gönczi Tamás head chef.

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr5418233467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása