Nesze!szer

Tudod, mi az a Gibson teszt?!

2023. augusztus 02.

 

 

gibson_teszt_1_1.jpg

 

 

Nehezen megy a tanulás neked vagy a gyermekednek? Problémák adódnak a figyelemmel, a memóriával, a kitartással? Vagy a jó eredményeknek túl nagy az ára; nem arányos a befektetett idő és energia? Tehetségesnek érzed gyermeked vagy akár önmagad, de nem tudod, milyen irányba fejlődj tovább? Megannyi kérdés, de most nem hagyunk senkit a sötétség ködében bolyongani tovább. 
A kognitív képességek az agynak azon képességei, amelyeket a tanuláshoz, gondolkodáshoz, emlékezéshez, figyelemkoncentrációhoz, az iskolai és mindennapi teljesítményhez használunk. Csupán egyetlen kognitív képesség gyengesége láncreakciót okozhat, amely negatív hatással lehet a tanulás vagy a munkavégzés folyamatára - ezáltal pedig egész életünkre.

Melyek ezek a kognitív képességek?
- Rövid és hosszú távú memória
- Feldolgozási sebesség
- Auditív (hallás utáni) feldolgozás
- Vizuális feldolgozás
- Logikai gondolkodás
- Beszédészlelési képesség
- Figyelemkoncentráció

Érdemes a tüneti diagnózisok helyett a háttérben meghúzódó konkrét okokat feltárni, és pontos eredményeket és ukászt kérni ezekről a kulcs kognitív képességekről. A Gibson-teszt a világon az egyetlen olyan teszt, amely egyszerre hét kulcs kognitív képességet is mérni tud - az agynak azon képességeit, amelyeket a tanuláshoz, gondolkodáshoz, emlékezéshez, figyelemkoncentrációhoz, az iskolai és mindennapi teljesítményhez használunk. Sokkal mélyebben (a fluid intelligenciában) mér, a hagyományos teszteknél informatívabb. Különlegessége, hogy mind gyermekek, mind felnőttek, akár cégvezetők teljesítményének mérésére alkalmas. Emellett ez egy kiváló IQ teszt gyerekeknek és felnőtteknek, amely felső korhatár nélkül elvégezhető!


Mit érdemes tudni a Gibson-tesztről?
Diszlexia teszt, diszgráfia teszt, diszkalkulia teszt, figyelemzavar teszt, tehetségmérő teszt - ez mind egyesül a professzionális Gibson tesztben! Amennyiben szándékunkban áll IQ teszt gyerekeknek kifejlesztett változatát elvégezni gyermekünkkel, vagy pedagógusok, orvosok, pszichológusok javasolták diszlexia teszt vagy figyelemzavar teszt elvégeztetését, a Gibson teszt jelentheti a legjobb megoldást. A tesztet Dr.Ken Gibson, a gyermekkori vizuális feldolgozás szakértője a tanulási nehézségek leküzdésének első lépéseként fejlesztette ki 2002-ben. 2014-ben csapata megkezdte az eredeti teszt megújítását az addigi eredmények alapján, ami 2020-ban egy teljes frissítésben csúcsosodott ki. Dr.Gibson egész pályafutását annak szentelte, hogy segítsen a
tanulási nehézségekkel küzdő embereknek leküzdeni a tanulási kihívásaikat, tudván, hogy az értékelés ennek a folyamatnak kritikus része. Ha a tanulási zavarok gyökeréig akarunk leásni, a világ egyik jelenleg legrészletesebb diagnózist nyújtó kognitív profil tesztjével megtehetjük. A Gibson-teszt pontosan megmutatja, hogy mely agyi képességek erősek és melyek gyengébbek. Hihetetlenül érzékeny kognitív tesztről van szó, és a mérési idő mindössze egy órát vesz igénybe. A tesztelést követően egy részletes szakvéleményt készítenek, melyben láthatjuk saját vagy gyermekünk kognitív képességeit percentilisben, életkor- ekvivalenciában, valamint standard pontokban is. Ez azt jelenti, hogy átfogó képet kapunk a gyermekünk kognitív képességeiről, intellektusáról és IQ értékéről nem csak a feladatok pontozása alapján, hanem az azonos nemű, azonos életkorú gyermekekhez hasonlítva is. Ráadásul azt is meg tudják állapítani, hogy a gyermek egyes kognitív részképességei milyen életkor átlagos teljesítményéhez állnak közel. Ez a szakvélemény lehetővé teszi, hogy a tesztalany személyes profiljához tökéletesen illesztve kezdődjön el a hatékony terápia. A gyengébb kulcs kognitív képességek kiválóan megerősíthetők a BrainRx agytréning segítségével.

A Gibson-teszt előnyei a hagyományos tesztekkel összehasonlítva:
 A mérési idő mindössze 50 perc (egy 15 perces szorongásoldás, felkészítés után) – nem pedig hosszú délelőtt(ök), mint ahogyan az a hagyományos teszteléseknél jellemző.
 A diagnosztika pontos a magas validitás és reliabilitás miatt — “félremérés” elképzelhetetlen.
 Prémium minőségű diagnosztika: egy tíz oldalas, megoldás-központú szakvéleményt kapunk
a tesztelést követő héten, egy másfél órás konzultáció keretében.
 A diagnosztika megoldás és terápia központú, és nem pusztán diagnózist közöl.
 4,5 éves kortól alkalmas gyermekek és felnőttek kognitív képességeinek diagnosztizálására.
 Képes az intellektus, azaz az IQ mérésére is!
 Cégvezetők, humánerőforrás menedzsmenttel foglalkozók is jól használhatják a képességek
mérésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr4518184853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása