Nesze!szer

Így tervezd a nyarad: Csongrádon is lesz Borfesztivál!

2023. július 14.

 

 

_dsf5786.jpg

 

Nem titok hogy boldog boldogtalan megosztja, ott lesz a Budavári Borfesztiválon ősszel. Na de mondom a tutit, hogy ne kelljen addig várni!  Idén 25 éves a Csongrádi Borfesztivál, mely egy ízig-vérig nyárzáró kavalkád az Alföld egyik legszebb városában. Időpontja minden évben az államalapítás ünnepe köré esik, így 2023- ban augusztus 18-20. között szervezi a Művelődési Központ. A Borfesztivál fontos esemény a helyiek életében, kiváló alkalom az elszármazott családtagok hazalátogatására és igazi közösségi eseményen vehet részt mindenki, aki ellátogat oda. A program helyszíne a város Fő utcáján, a Szentháromság téri park ölelésében található, ligetes árnyas környezetben. A fesztiválhangulat garantált, koncertek sora várja a közönséget, a poptól kezdve az a’capellán át a garázsrockig és hát némi poharazgatás után a közös éneklés is fokozza a hangulatot. 

A kisgyermekes családokat mesejáték, vidámpark, arcfestés és kézműves vásár, ásványbörze várja. A faházakban nem csak a csongrádi borászok kínálják majd a finomabbnál finomabb nedűiket, megjelenik a Tokaji, Dél-Balatoni, Hajós-Bajai, Kunsági és Mátrai borvidék is. A kínálatra nem lehet panasz, aki éppen nem szereti a szőlőből készült bort, az talál magának nagyon finom gyümölcsökből varázsolt szinte desszertnek számító italokat. A „gasztroutca” kínálata is bőséges - a faszénen sült kolbászoktól, pácolt húsoktól kezdve a kürtőskalácson, lepényen, réteseken át minden finomság megkóstolható - és hát kell is az a savaknak ugye. A „kallódó” felnőtteknek, felnőttmegőrzőt alakítottak ki, ahol különböző logikai és társasjátékokkal foglalhatják el magukat. Természetesen utcabál is lesz,
hajnalig tartó tánccal. Kivel koccintunk ott idén? 

 

_0120220820200100_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr8918166374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása