Nesze!szer

Az élet dolgairól izgalmas podcastok, Müller Péter is jön!

2023. július 05.

 

 

az_e_let_dolgairo_l_dr_gula_csi_bernadett_jaksity_kata_1.jpeg

 

Néhány napja egy podcast beszélgetésbe hallgattam bele a Youtube-on. Dr. Gulácsi Bernadett coach kérdezte Nagy Sándor színészt egy interjúban. Sanyi olyan mély és értékes mondatokat mondott, hogy csak pilláztam. Miért nem találtam eddig ilyen interjúkat? Utána is néztem, mi is ez. Aztán kiderült, Bernadett, a Love and Coach Academy tulajdonosa Az élet dolgairól címen készített sorozatot, igen tartalmas emberekkel. 2 hetente lesz ez látható, hallható, Jaksity Kata, Buda László, Cser Zoltán, Béres Alexandra, Aranyosi Ervin például és majd Müller Péter is. Meg is kerestem Bernadettet, meséljen kicsit arról, honnan is jött ez az egész. 

- Honnan jött az ötlet a beszélgetésekhez?
- Coachként, segítő szakemberként nagyon sokat beszélgetek az emberekkel és megismerem az életútjukat, élettörténetüket. A munkám során azt tapasztaltam, hogy mindenkinek megvannak a maga nehézségei, küzdelmei, amelyek felismeresekhez vezetnek és közelebb visznek önmagunkhoz. Ez alól az ismert emberek, szakemberek sem kivételek. AZ ÉLET DOLGAIRÓL beszélgetés sorozatban ezeket az egyéni életutakat szeretném megmutatni, valamint a mély beszélgetés, a szeretettel teli, bizalmi légkörben történő kapcsolódás erejét és az emberi értékeket. Szó lesz sikerről, boldogságról, női-férfi szerepekről is.
- Volt valami igazán inspiráló élményed az elején? 
- Az első vendég, akit megkerestem Müller Péter író volt. A vele történt személyes találkozás és az ő elköteleződés nagy lendületet adott, hogy bizony ez egy értékes folyamat lesz. Az ő életében is vannak újdonságok, nagyon várom, hogy ezeket is megoszthassuk a nézőkkel!
- Mennyire készültél fel az interjúalanyokból?
- Az interjúalanyokból csak nagyon minimálisan készültem fel. Egyrészt azért, mert a nézők sem teljesen ismerik mindenkinek az életútját és ne kezeljünk mindent evidenciaként, másrészt szerettem volna a saját megérzéseimre hagyatkozni és a beszélgetés természetesen folyamatára.
az_e_let_dolgairo_l_dr_gula_csi_bernadett_nagy_sa_ndor_2_1.jpeg
- Volt "vezérelve" a beszélgetőtársak kiválasztásánál, kiválasztásához?
- Igen, volt vezérelv, még pedig az értékadás és a sokszínűség. Olyan embereket szerettem volna megmutatni, akik értékesek, az életútjuk inspiráló, foglalkoztak önismerettel, és jó néhány segítő területen dolgoznak vagy valami egyedit, kimagaslót hoztak létre a saját mezsgyéjükön. Így került a vendégek közé író, költő, színész, festő, pszichológus, buddhista tanító, divattervező, műsorvezető, blogger, coach, világbajnok spóroltoló, üzleti területen vezető szakember. Egyenlő arányban kerestem férfi és női vendégeket, mert minden nézőpont fontos, különösen a női-férfi szerepet érintő kérdésekben. 
- Volt, aki meglepett?
- A beszélgetések során sok meglepetés ért. Sokan vannak épp új időszakban és valami olyan új szakmai út rajzolódik ki az életükben, amiről még keveset tudunk. Mások épp egy magánéleti helyzettel leptek meg és előkerültek olyan nehézségek is, amielyekről talán keveset hallottunk. A stressz, szorongás, párkapcsolati nehézségek nagyon gyakoriak, szinte mindenki életében megjelentek és előtérbe kerültek.
- Mi volt az üzenet, amit hazavittél egy-egy beszélgetés után? Neked is tudtak újat mondani?
- A legfontosabb üzenet a kapcsolódás volt. A szeretettel teli légkör, a nyitottság, a bizalom és a mélységek. Ezeket tapasztalom meg segítőként is a kliensemmel, ennek a művészetét tanítjuk és ennek fontossága erősödött meg bennem. Mindannyian egyediek vagyunk, de közben ugynazt a nagybetűs ÉLETET járjuk és tartunk benne valahol. Jó ebbe egy kicsit betekinteni, kapcsolódni és szinte mindenkivel tudtam azonosulni bizonyos helyzetek kapcsán vagy az életszemlélete miatt.
Ps: a végére ide is teszem nektek a Nagy Sanyival készült beszélgetést, fogadjátok szeretettel!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr9218159046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása