Nesze!szer

120 éve borotválkozunk rendesen - vagyis a pasik

2023. június 08.

 

gillette_hirdetes_1.jpg

 

Tudtad? 120 éve gyártották az első biztonsági pengés borotvát 
Eddig összesen 16, 2017 óta pedig minden évben Superbrands díjat nyert a Procter&Gamble Gillette márkája. Az Oral-B-t idén hatodszor, a P&G vállalatot pedig hetedszer jutalmazták Business Superbrands díjjal. A többszörös díjazott Gillette története idén éppen 120 éves: 1903-ban gyártották az első Gillette Safety biztonsági pengés borotvát.

gillette_tortenet.png

 

A borotválkozáshoz kapcsolódó tudomány és technológia a Gillette előtt meglehetősen nyers volt- hogy ilyen pengeélesen fogalmazzunk.  Akkoriban a borotválkozás csak akkor volt lehetséges és biztonságos, ha az egyenes formájú borotvát stabil kézzel és megfelelő képzettséggel kezelte a használója. Ezek az egyenes borotvák óriási
precizitást és óvatos, körültekintő használatot igényeltek, és olyan élesek voltak, hogy egy apró óvatlan mozdulat is katasztrófához vezethetett. De azért túlélték a férfiak persze, csak azért necces volt a történet.

 

legelso_gillette_borotva.jpg


King C. Gillette amerikai üzletember volt, akinek egyszer borotválkozás közben leesett a borotvája és megsérült annak pengéje. Ekkor született meg fejében a biztonsági pengés T-alakú nyéllel ellátott borotva ötlete. Évekig kísérletezett a megfelelő formán és anyagon, míg kialakult a leghatékonyabb koncepció, amit később szabadalmaztatott. Megalapította a Gillette Safety borotvagyárat, és 1903- ban megkezdte az első biztonsági pengés Gillette borotva gyártását. Abban az évben összesen 51 borotvát és 168 pengét adott el, majd egy évvel később, 1904-ben már közel százezer borotvát és több mint százhúszezer pengét értékesített, részben a Gillette alacsony árainak, automatizált gyártási technikáinak és jó reklámozásának köszönhetően.
Az elmúlt évtizedek során a Superbrands díjat évek óta sorozatban elnyerő Gillette folyamatos fejlődésen ment keresztül, és az innováció mellett nagy hangsúlyt fektet a fenntartható és felelősségteljes arcápolás ösztönzésére is. Én jártam London mellett a gyárban és abszolút pro minden. Annyira, hogy reggel borostásan mennek be a dolgozók, hogy minden áldott nap teszteljék, hogy is alakítsák a borotvákat. Nem is szőrözök tovább, boldog szülinapot Gillette! 

 

120_eves_gillette_hirdetes_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr7718142170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása