Nesze!szer

Új fogkrém a fogzománc védelmében!

2023. március 29.

 

 

oralb2.png

 

oral_b_fogas.jpg

 

Ti milyen fogkrémet használtok? Én egyszer nagyon ráfaragtam nagyon, így már megnézem pontosan, hogy mi is az, amivel sikálok. Tudtad, hogy a fogak ásványianyag-tartalma folyamatosan változik, azonban az anyag vesztesége és beépülése általában egyensúlyban van. Nem megfelelő körülmények esetén ez az egyensúly felborul, és a fogak veszítenek ásványianyag-tartalmukból (demineralizáció), ami fogszuvasodáshoz vezethet?

Az Oral-B most hazánkban is bevezette az elmúlt évek legnagyobb innovációját, az Oral-B Enamel Regeneration zománcregeneráló fogkrémet, amely a fogzománc remineralizálásának fokozásával segít helyreállítani és megőrizni a fogak ásványianyag-tartalmát. 
A fogzománc ásványianyag-veszteségének oka a száj pH értékének változása. A pH csökkenés hátterében több tényező szerepelhet. A nem megfelelő szájhigiéné esetén a lepedékben lévő baktériumok savakat termelnek, amelyek hatására a fogzománc veszít ásványianyag-tartalmából. Amikor a savas környezet megszűnik, az ásványok visszaépülnek a fogzománcba és az regenerálódik (remineralizáció). A baktériumok savtermelését a finomított szénhidrátok, cukrok fogyasztása tovább fokozza és a rossz szokások, mint például a fő étkezések közötti nassolás növelik a savas periódusok idejét - de mondjuk ki ne tenné ezt...D  Bizonyos ételek és italok, például sportitalok, energiaitalok, alkoholos italok eleve savas pH értékűek, míg egyes gyógyszerek megváltoztathatják a nyál mennyiségét és/vagy összetételét, amely szintén ronthatja a fogak regenerációs képességét. A probléma minden korosztályt érint, gyermekeket és felnőtteket egyaránt.
Amennyiben a fogzománc regenerációjához nem megfelelőek a körülmények, a fogzománc meggyengül, elvékonyodik, ez idővel fogérzékenységhez vagy fogszuvasodáshoz vezethet. Ha a fogzománc teljesen eltűnik, többé nem nő vissza. Az ásványianyag csökkenése és így a fogzománc vesztesége azonban megelőzhető.
Az új Oral-B Enamel Regeneration fogkrém segíti a fogak remineralizációját.
„A P&G-nél mindig úttörők voltunk. Mi voltunk az első cég, amely fluoridos fogkrémet készített, és
szintén elsőként vezettünk be ón-fluoridos fogkrémet. – állítja Krubl Yvette, a vállalat kommunikációs vezetője. – Ma mi vagyunk az első olyan vállalat, amely kifejlesztett egy olyan, a fogak számára optimalizált ón-fluorid formulát, amely képes helyreállítani a fog ásványianyag-tartalmát.
Az új Oral-B Enamel Regeneration zománcregeneráló fogkrém aktívan helyreállítja a fogak ásványianyag-tartalmát, meghosszabbítva ezzel a fogak élettartamát. Az Enamel Regeneration ionos komplex technológiát alkalmaz, egyedülálló formulája a citrát, az ón és a glükonát kombinációjának speciális keveréke, amely lehetővé teszi a fogzománc regenerációját.
A P&G új fogkrémje egyrészt erősíti a fogakat, remineralizálja a fogzománcot, másrészt megakadályozza a demineralizációt azáltal, hogy napi kétszeri fogmosással 24 órás védelmet biztosít a fog anyagvesztesége ellen.

Nemcsak a fogakat, a környezetet is óvja
Az új Oral-B Enamel Regeneration újrahasznosítható tubusban került bevezetésre, amely újabb lépés a Procter &Gamble azon kötelezettségvállalásában, hogy 2030-ra termékeit 100%-ban újrahasznosítható vagy újrafelhasználható csomagolásban kínálja. Az újrahasznosítható HDPE (nagy sűrűségű polietilén) tubusra való átállás a vállalat többi szájápolási márkáinál is bevezetésre kerül 2025-ig. A fogkrém papírdoboza FSC-tanúsítvánnyal rendelkezik, azaz fenntartható erdőgazdálkodási szabványok szerint készül.

 

oral_b_fogas2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr5718083722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása