Nesze!szer

Új élet a tragédiákon túl: Richter Főnixek

2023. március 10.

 

jakupcsek_gabi_portre.jpg

 

 

Olyan sokszor vagyunk úgy: valaki segítsen már, rúgja be azt a motort, nyújtsa a kezét felénk. Aztán vagy jön az a kéz, vagy nem. A Richter Főnix Közösség mindig olyan példákat mutat be, életutakat, akik a nagy tragédiák árnyékában sem tétlenkedtek, egész egyszerűek saját kezükbe vették a saját sorsukat és ez most számunkra is igazán inspiráló és lelket feltöltő lehet. A 3 idei Főnix  a Richter a Nőkért Facebook és YouTube csatornáján, valamint a weboldalon is megtalálható, a program immáron harmadik éve valósul meg, de már meséltem nektek korábban is ezekről a csodanőkről.


Az idén bemutatásra kerülő Főnix történetek amiatt példaértékűek, mert a hősnőikben közös, hogy egy ponton túl nem kívülről várják a segítséget, hanem képesek voltak arra, hogy saját erejükből keressék a megoldást. Kezükbe vették a saját sorsukat, és képesek voltak új utakat találni.” - foglalja össze Jakupcsek Gabriella, hogy miben különlegesek az idei évad sorstörténetei. (Gabi tevőleges résztvevője a Richter Főnix programnak)


A Richter Főnix Közösség legújabb tagjai:

 

fonix_regina.jpg


Káró Regina 23 évesen egy kerékpáros baleset következtében traumatikus koponya- és agysérülést szenvedett Az elmúlt 6 évben újból megtanult járni, beszélni, de rehabilitációja, felépülés élete végéig tart mar.  Bár maradtak látható nyomai a balesetének, megtanult együtt élni a változásokkal és ebből kihozni a maximumot. Akaratereje, bátorsága és faltól falig futó mosolya igazi főnix madárrá tette a fiatal lányt. Regina lebilincselő erejét is megtapasztalhatod, ha megnézed a Richter Főnix Facebook oldalán a 10-én estétől látható film, katt IDE!

 

fonix_majzik_edit.jpg

 

 A másik két csodanő filmjét később ismerhetitek meg, de most róluk is mesélek nektek!

Mazsik Edit táncos-koreográfus férjével élete egy művészházaspár sikeres, sodró életét. A Jászai-díjas színésznő mindennapjai egy mozdulat következtében teljesen megváltozott és más szerepet osztott rá a sors. Erről is mesél a Richter Facebook oldalán, nézzétek meg ezt a lélekemelő-történetet (lessetek bele ITT.)

fonix_autista.jpg

 

Wermester Anita ereje, energiája elsöprő erejű, ő igazi főnix, aki többször is talpra állt már. Sok évnyi nehézség, tapasztalás, "rossz anya vagyok" marcangolás után kapta meg a diagnózist: második gyermeke autista. Mivel én is nemrég mentem át egy hasonló eseten a családban, pontosan tudom, milyen sok fájdalommal, a gyerek felé való igazi odafordulással járó feladat egy ilyen csodagyereket nevelni, a diagnózis viszont maga lehet a felismerés. Anita történetét is megnézhetitek a Richter Fb oldalán, nagyon tehetséges művészek készítették el ezeket, ITT bele is nézhettek, a teljes sztori pedig később kerül ki majd, én pedig nagyon szeretnék egy interjút készíteni az anyukával, ha összejön, akkor ti is olvashatjátok majd.

Éljenek a főnixek, ez a tavasz úgyis nagy megújulást hoz sokak életében, inspirálódjatok a történeteikből!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr1618068538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása