Nesze!szer

Hajdúszoboszlón erős, okos nők fogtak össze

2023. február 12.

 

 

szoboszloi_csajok_egyutt.jpg

 

z9z_9754.jpg

 

Az előző hetem eléggé eseménydúsra sikerült és az egyik csúcspontja - na jó, maga a csúcs Hajdúszoboszló volt. Egyrészt a városba is beleszerettem, másrészt nagyon különleges és jó fej nőkkel, csajokkal találkoztam. 11 olyan hölggyel aki dacolva a világunkban dúló ellenségeskedéssel, fúrással összefogtak és tesznek Szoboszló és az ott élők érdekében. A szívem pedig megtelt szeretettel. 
A Hajdúszoboszlói Nőegyletet Markovics Andrea hívta életre, aki a a Hajdúszoboszlói Sportfejlesztő Kft. ügyvezetője, mellette a Hajdúszoboszlói Bóbita Magánóvoda alapítója és  nem mellesleg: háromszoros édesanya. Miért született meg ez a szervezet és miért van erre szükség ezekben a "válságos" időkben?
"Az egyik legfontosabb célom az volt, hogy elinduljon a kommunikáció a város nőtagjai között, segítsük egymást és őrizzük meg a hagyományokat" - mondja Andrea, aki aktív részese Hajdúszoboszló mindennapjainak. 
Andi sem az a típus, akit az unalom valaha is megkísértett volna, hisz egyfolytában intézkedik, megold, átszervez, irányít. Egy sportközpont is az irányítása alatt van, no meg a család, 3 gyerek mindennapjainak koreografálásával, ami már magában nagyon tiszteletre méltó.
Oké, de melyek a nőegylet célkitűzései? 
- Segítsék egymást a bizonytalanságokban, elakadásokban és inspirációt adjanak a másiknak.
- Összefogva karitatív tevékenységet végezhessenek, az elesetteket segítsék
- Programokat kínáljanak a város anyáinak, lányainak, amely javukra, vagy a lelkük épülésére szolgál
- Megőrizzék a hagyományokat, az értékeket és ezeket tevőlegesen ápolják is
Tavaly indult a Nőegylet, de már nem tétlenkedtek, jótékonysági kabát gyűjtést szerveztek, hogy a térség rászorulói könnyebben átvészeljék ezt az időszakot és tele vannak tervekkel. Mondjuk, ezt nem csodálom, mert megismerve ezeket a super womaneket, itt bizony ezer százalékon szikrázik az energia. 
z9z_9716.jpg
Ki is az a 11 varázslatos, erős aktív és vidám nő Andi mellett, aki az egyletet alkotja?
- Czegle - Pinczés Enikő: három gyermek édesanyja, feleség. A Hungarospa ZRt vezérigazgatója, 15 éve vezető, született hajdúszoboszlói, akinek kiemelten fontos a város fejlődése.
- Kovács -Verdes Nikolett: három gyermek büszke édesanyja, egyéni vállalkozóként dolgozó nő, a Lighthouse Gastro Kft ügyvezetője és egyik tulajdonosa.
- Katona Mariann: két gyermek édesanyja, és egy tinilány nevelőanyukája. Ügyvezetője és tulajdonosa a helyi Szilfa étteremnek, valamint a bogácsi Ötfaház termálvizes panziónak. (Az éttermet mindenképpen látogassátok meg, ha Szobszlón jártok!)
- Czegédi - Silye Ilona: iskolái befejezése óta saját vállalkozásban dolgozik, szereti, hogy a maga ura tud lenni , így teljes értékű családanya és feleség.
- Holácsik Mariann: három gyerek édesanyja, aki 19 éve szociális területen dolgozik. Jelenleg a Hajdúszoboszlói Kistérségi Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ vezetőjeként segít az arra rászorulóknak.
- Dr. Konkoly Tünde: egy gyermek édesanyja, a városban működő egyéni
ügyvéd, társasági szakjogász. Korábban két évtizedig a Kabai Cukorgyár jogásza, a Szövetség a gyermekek bántalmazása ellen egyesület tagja, és a Gyermekeinkért- Jövőnkért Alapítvány kuratóriumának tagja.
- Dr. Kovács Petronella:16 éve praktizáló háziorvos. 2014 óta él és dolgozik Hajdúszoboszlón. Feladatának érzi a gyógyítás mellett az egészségnevelést és prevenciós oktatást valamint a nehéz sorsú emberek segítését is.
- Mátrai Erika: kétgyermekes családanya, feleség. A Kovács Máté Városi Művelődési
Központ és Könyvtár gazdasági vezetője, mindennapi működésének aktív részese. Tevékeny szülői munkaközösségi tag mindkét gyermeke osztályában.
- Hunyadi Györgyi: két felnőtt gyermek édesanyja, építészként tervezőirodát vezet, ahol a fiával is együtt terveznek. Hajdúszoboszló Város főépítészeként részt vesz az épített és a természeti környezetünk megóvásában és fejlesztésében.
- Arany-Dóró Kitti: két gyermek édesanyja, feleség. Magyar szakos tanárként, a diákönkormányzat vezetőjeként a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskolában dolgozik..
z9z_9777_1.jpg
A Hajdúszoboszlói Nőegylet február elején már meg is tartott első vacsoráját, amelyen az érdeklődő hölgyeknek beszámoltak tevékenységükről és újabb célkitűzéseikről. Mondom így ezt hivatalosan, mert nagyon, de nagyon jó kis rendezvény volt. Még én is elmormoltam egy ici-pici beszédet, annyira örültem, hogy ilyen sok okos, tenni akaró nő között lehetek. Lélekemelő volt az egész este, olyan, amit az ember hazavisz még Budapestre is magával a szívében.
z9z_9707.jpg
Mindenki megadta a módját az eseménynek, tartotta a dress code színeit és vidáman nevetett, falatozott, hallgatta a pszichológus előadást és azt a férfit, akinek ennyi hölgy előtt kellett énekelni. Nem volt könnyű helyzetben az úr, de parádésan megoldotta, a zene hangjai pedig még szebb hangulatot adtak a szombatunknak.
z9z_9588.jpg
Az egyesület megalakulásának szükségessége már abból is látszik, hogy a tervezett 80 fővel ellentétben 130 bombanő vett részt a kellemes, vidám hangulatú estén és már várakozólista van a következő programra. Nagyon jó kis beszélgetések zajlottak aznap, más és más hölgyek kapcsolódtak össze. Társalogtam egy lelkésszel, építésszel, alpolgármesterrel például, a délután már megismert Szilfa vendéglő tulajdonosával és számos remek emberrel. Másnap pedig a buli fáradalmait kihevertem a Hajdúszoboszlói Termálfürdőben. Isssteni volt! 
Sok ilyen kezdeményezést még az országnak és éljenek a tevékeny, erős nők, tegyük jobbá a világot!
(Amennyiben érdekelne több az egyletről, ITT a fb oldaluk)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr1818047382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása