Nesze!szer

Reggeli Nesze

2023. február 07.

 

erzelmi_fagyhalal.jpg

 

Van, akinek a születésekor a nyaka köré tekeredő köldökzsinór majdnem kioltja az életét. Van, akinek egész életében a nyaka köré tekeredik a köldökzsinór, de mivel krónikussá vált, már észre sem veszi, megszokta….
Aki beleszületik egy hazug kispolgári családba, illetve beleilleszkedik egy nyomasztó és gátlástalan szervezeti kultúrába, ahol a szabályok mindig a szülők vagy tulajdonosok oldalán állnak, ott könnyen kialakul a néma beletörődés és a passzív ellenállás. Minél hosszabb az eltöltött idő, annál biztosabb az érzelmi fagyhalál. A szolidaritás visszavonul a hálószobába, a barátság a bulizónába, a fegyelem pedig a láthatóság sekélyes tereibe. Végül mindent felzabál a látszat és belsővé válik az elnyomás. Már nincs szükség külső kontrollra, mert az egyének önszabályozókká váltak. Tudják mi a dolguk. A rendszer önfenntartóvá vált, az önelárulás pedig a részévé szelidült.
Azt hiszem, ha Jézus ma szervezetfejlesztőnek állna vagy terápiás rendelőt nyitna, felkopna az álla. De Ő nem a beilleszkedés mestere volt, hanem a tűzgyújtásé. Úgy érzem, nem sok időnk maradt hátra, hogy felszabadítsuk önmagunkat és megváltoztassuk az életünket...
Sárvári György

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr9818042820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása