Nesze!szer

Séyli Boutique, ahol te vagy a főszereplője életed filmjének

2022. december 10.

 

selyli_puffos_dorkaval.jpg

 

Tudom, hogy fura dolog, de én egyáltalán nem szeretek próbálgatni. Nem szeretem, amikor egy mini próbafülkében feszengek és fél négyzetméteren próbálok valami borzasztó fényben úgy dönteni, mennyire jó is ez az új ruha. Így nem szoktam egyáltalán próbálni és igen keveset vásárolok. Mivel a Nagymamám az úriasszonyoknak varrta a ruhákat telente, én ehhez a hangulathoz vagyok szokva. Az odafigyelésre, a törődésre, a jó hangulatra vágyom.

 

seyli_cipos_szep.jpg

 

Néhány hete egy igazi franciás hangulatú butikban jártam a Pozsonyi úton, ahol a lélek is kap törődést és a darabok is gondosan összeválogatva kerülnek a fogasokra. Tudtam, hogy ide vissza fogok jönni és így is lett. Egy álmos téli napon beragyogtattam a szívemet, mert néhány órára Párizsban éreztem magamat és annyira, de annyira jó volt megint és újra nőnek, stílusosnak lenni, hogy csak na. Mesélem is. 

seyli_belul.jpg

 

Ilyés Dorka egy éve nyitotta az üzletét. Komoly múltja van a divatban. Ilyés Dorottyát már gyerekként magával ragadta a rajz, a tervezés, a divat, majd később a világ egyik legjobb divatiskolájában, a londoni Central Saint Martins felsőfokú művészeti képzésén diplomázott. Tíz évet töltött külföldön, élt Párizsban és Firenzében, és olyan párizsi divatházaknál dolgozott, mint a Chloé, az Isabel Marant vagy a Jacquemus. Dorka a külföldön szerzett tudást viszont hazánkban szerette volna kamatoztatni, így olyan üzletet nyitott Budapesten, ahol az egyedi ruhák között igazi kincsekre találhatnak a divatkedvelő hölgyek, az inspirációja a francia-olasz vonal leginkább. 
seyli_pezsgos_ketten.jpg
Amikor betér az ember a Séyli Boutique-ba, már a miliő teljesen más. Rögtön meg is kezdtük a szemlét egy-egy pohár pezsgővel a kezünkben. Dorka finom, igényes darabokat tart az üzletében és minden részletre kiterjed a figyelme, mert táskát, ékszert is tud javasolni a ruhák mellé. Engem a csillogós időszakban teljesen elvarázsoltak a finom esésű anyagok, a kelmék esése és a teljesen visszafogott, mégis igazán ravasz kínálat nála. Itt nincs olyan, hogy rohanás, hogy tukmálás, itt minden arról szól, hogy ez egy igazán olyan élmény legyen, mint amilyet a nagy divatházak üzleteibe betérve érez az ember... már és amennyiben van rá lehetősége, hogy betérjen. Dorka egy végtelenül finom csodavilágot hozott létre, ahol mindennél jobb nőnek lenni, olyan nagy betűsnek. Kiválasztottunk néhány darabot, amit megpróbáltam. Nem sietve, nem rohanva és olyan szépen kilépve a fülkéből, ahogy a filmekben szokott lenni, csak nem vettük újra a jelenetet hatszázszor....D
seyli_cipos_ulos.jpg
Az első ruha egy kis rafinált, aranyos fekete volt, kicsit tinilányos, de mégis szexi azért és nem ciki 40 felett sem. A második darab azért egy komoly rendezvényt kíván magának, az egészen biztos, ravasz kivágás van az oldalán és elől is, de az anyag rugalmassága és kiválósága engedi bőven a mozgást benne. Kicsit Angelica Houstonos lettem, de azért valahol szexinek is éreztem magamat, ami azért nem hátrány nőként. Kaptam hozzá egy cipőt is és már vissza is jöttek azok az emlékeim, amikor még jártam bálokba és az óriás tűsarkú volt a mindennapjaim része. Végére hagytuk a pink ruhát. Ez volt az a darab, ami a válogatáskor mindkettőnknél tuti befutó volt már a fogason lógva. Hát felvettem. És megérkeztem benne. Merész a kivágása, de nem sok. Gyönyörű a színe,, az anyaga és puhán omlik az ember testére. Elképesztő gyönyörűség ez, nem más. Felpróbáltam egy szandált is hozzá, tökéleteset kaptam Dorkától és még bekapcsolni is segített, mert ehhez már az is kellett.
seyli5_v_1.jpg
Amennyiben összegezném kellene ezt a csodálatos délelőttöt, amit a Séyliben töltöttünk, azt mondanám, olyan, mintha fogna egy angyal és kiszakítana a valóságodból és varázsolna neked egy olyan élményt, ahol jó megélni a nőiességedet egy falatnyi Párizst és közben szakértelmet és csodás ruhákat kapsz, kardigántól a blézerig, estélyi ruhától a kis feketéig, de még sálat is találsz, mesésesen puhát, fényesen szépségeset. 
seyli1_v.jpg
Amennyiben időd és lehetőséged engedi, add meg ezt az élményt magadnak, nem és kizárólag a karácsony és vagy szilveszter közeledtével. Kabátokból is gyönyörűek vannak, de akár egy garbót is vehetsz, meséset. Dorka mindenben segít, az élmény pedig a tiéd lesz, mint egy megvalósult álom. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr2917999072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása