Nesze!szer

Mindenkiderül: Tarján Zsófiék Ráskó Eszterrel lépnek fel

2022. december 10.

 

 

honey_szeged-40.jpg

 

Nincs is fontosabb ezekben az időkben, mint a humor. De van, aki ezt komolyan veszi - és milyen jól is teszi! A Dumaszínház közreműködésével 2022 második felében ismét országos turnéra indul a Honeybeast. Ezúttal nem komolyzenészek vagy táncosok lépnek fel a népszerű zenekarral, hanem a művészetet ősidőktől átható humor teszi majd tiszteletét a színpadon a Dumaszínház egyik legsikeresebb művésze, Ráskó Eszter személyében, aki légies könnyedséggel, metsző őszinteséggel és sziporkázó szellemességgel képes akár a húsbavágó problémák kacagtató kiderítésére is. Ráadásul, most már anyuka ő is, szóval tudja, hogy mi a dörgés úgy rendesen az életben. De most már komolyan el is mondom, miről szól majd ez a turné!

 

Eszter és a Tarján Zsófi vezette zenekar MINDENKIDERÜL címen futó turnén azt fogja bizonyítani, hogy vannak pillanatok, amikor egyedül az emberi szellem egyik legcsodálatosabb megjelenése, a humor tud segítségünkre lenni. Az a humor, amely lehet keserű, fanyar, pikánsan csípős vagy mindez egyszerre. Azt, hogy a közös előadások során, Eszter és a Honeybeast milyen arányban keveri ki a zene és a stand up felszabadítóan üdítő koktélját, az legyen meglepetés, hiszen úgyis MINDENKIDERÜL. A Honeybeast az elmúlt években olyan produkciókat állított az ország legfontosabb és legpatinásabb koncerttermeinek színpadjaira, amelyek megmutatták, hogy a popzene a komolyzenével (Symphoney), vagy akár a kortárs tánccal ötvözve (Legyen tánc!) képes új minőséget teremteni, ezzel is szélesítve a szórakoztató műfaj határait. Zsófival beszélgettem egy picit arról, hol is tartanak most.

 

- Zsófi, honnan jött a közös turné ötlete?

- Kovács Ákos Dadan, a menedzserünk találta kis egész egyszerűen. Szeretjük a zenekarral a komfortzónánkat elhagyni és már két hasonló turnénk is volt, fent említetted is. Most arra gondoltunk valahogy, hogy a humor hihetetlenül fontos lett számunkra, a világ számára, a jelenlegi helyzetekkel ez a legjobb gyógyír, a nevetés. A humor segítségével sokkal könnyebben tudjuk elfogadni és talán előbb vagy utóbb megoldani ezeket az elképesztő történéseket körülöttünk. 

- Ismertétek már egymást Eszterrel?

- Találkoztunk már többször fesztiválon és céges rendezvényen is. Szerencsésen megvolt köztünk az összhang és a zenekart is kedveli, én pedig éreztem, ebben tényleg van lehetőség, ez egy jó kollaboráció lehetne. 

- Hogy kezdtetek neki a közös munkának?

- Tartottunk egy ismerkedési estet, beszélgettünk, nyilván nagyokat nevettünk. Elővettük a setlistet és felosztottuk a műsort úgy, ahogy mi a legjobbnak gondoltuk. Blokkokban zenélünk majd és van köztük standup is, de olyan is lesz, amikor Eszter megszakít egy dalt. A zenésztársaimról is mesél majd, a dalainkat Bencsik Kovács Zoltán írja például és ez is említésre kerül. 

mkd_godollo-52.jpg

 

- Sokat nevettetek a próbákon?

- Majdhogynem végig, azt kell mondjam, de azért dolgoztunk. Inkább úgy mondanám: vidám munkamenet volt ez. Az ősz folyamán kezdtük és több héten keresztül tartó dolog volt.

- Milyen hosszú maga a MINDENKIDERÜL?

- 1,5-2 órával lehet számolni körülbelül, de nyilván mindenhol más lesz. Mindenkit várunk, aki nyitott erre, amit mi csinálunk. Eszter rajongóiból és a mieinkből is jönnek majd biztosan, mi igyekeztünk a tudásunk legjavát beletenni. 

- A te életedben mennyire van jelen, hogy az anyukád, Hernádi Judit egy nagyon ismert művész itthon?

- Természetesen előfordul az én esetemben, hogy odajönnek hozzám és elmondják, mennyire szeretik Anyut. Büszke is vagyok rá, hogy ő az anyukám, sokat is tapasztaltam, fejlődtem általa, amiért hálás vagyok. De ki ne lenne büszke egy ilyen édesanyára? 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr8017998482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása