Nesze!szer

Európában elsőként egy magyar biológustól: dns nyaklánc!

2022. november 16.

 

s_damimond_clear_1.jpg

 


Annyira, de annyira szeretnénk, hogy a másik mindig velünk legyen. Akár a gyermekünk, akár a kedvesünk, akár "kiskedvencünk", akár valaki olyan, aki már nem lehet velünk, de megőriztük őt az emlékeinkben... most életének esszenciája örökre velünk lehet. Hogy hogyan? Egy fantasztikus magyar fejlesztés által!

Dr. Tálas Lászlóról már meséltem nektek (post ITT) nem kisebbre vállalkozott, mint arra, hogy Európában egyedülálló módon DNS izolátumból ékszereket készít. Olyan egyedi dolgot, ami egészen biztosan nem jön velünk szembe és számunkra, akik viseljük, mindig óriási értéket közvetít.
talas_laszlo_1.jpg


Ez a DNA-Cloudlet, a kristályba zárt egyediség. László olyan eljárást használ, amelynek segítségével az emberi DNS-t látható formában, egy medálban tudja tárolni.

A folyamat olyan egyszerű, amilyen különleges! A megrendelő kap egy mintavételre alkalmas csövet, amiben kívánt személytől nyálmintát vesz és azt visszaküldi Lászlónak és feleségének. Ők a nyálmintából különböző kémiai eljárásokkal kivonják és tartósítják az adott személy DNS-ét. Eközben a megrendelő 7 fajta és 4 színű gyönyörű kristály medálból kiválaszthatja azt, amiben a DNS-t kívánja tárolni, szeretné viselni. (Elég szépek, diszkrétek, de van pasik számára kitalált is, ha apunak rendelnél karira....)

Amennyiben ez nem lenne elég különleges, az egész dolgot még megkoronázza az, hogy minden ékszer egy jelentős összeggel járul hozzá a hátrányos helyzetű gyerekek, és megváltozott munkaképességű felnőttek támogatásához, hála László feleségének, és az általuk fenntartott Komp Egyesületnek!

Évekkel ezelőtt csináltam magamnak egy karkötőt, amiben a kisfiam DNS-e van. Többen is unszoltak, hogy ez bizony sok embernek tetszene, de valahogy sosem gondoltam, hogy ebbe szívvel lélekkel bele tudnék vágni. Egyszer feleségem, Gabica dobta fel, hogy mi lenne, hogyha az ő egyesületük foglalkozna az összeszereléssel, eladással, marketinggel, és mindennel, amihez én nem értek, ráadásul ezzel egyúttal azokkal a gyerekekkel és felnőttekkel végzett szociális munkát tudnám anyagi támogatással is segíteni, akiket évek óta mentorálunk, régóta  segítjük. Ilyen ajánlatnak nem mondhattam nemet, ez volt az a motiváció, melynek hatására megszületett a Dna-Cloudlet” – Mondta László!

A Dna-Cloudlettel egy olyan fúzió valósult meg, ami a tudományt, a kreativitást, és a társadalmi szerepvállalást öltötte vállalkozási formába. A DNS-nek szimbolikus értéke van, mivel magának az életnek, az egyediségnek a szinonimája. A DNA-Cloudlet által készített minden emléktárgy egyedi, mivel mindenkinek a dns-e egyedi. A medálban megjelenő "felhőcske" alak a biológiai sejtet visszhangozza, magjában a DNS-sel amivel akár a következő generációig is elutazhat az időben.
Ez azt az újdonságot a https://dnslanc.hu/ oldalon nézhetik és rendelheti meg bárki és ezáltal és nemcsak
egy egyedi szépséget kap, hanem jótékony ügyet is támogat! Én most várom a kis nyálmintavevős izét....D.
daimond_blue_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr8817979808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása