Nesze!szer

33 nyári élmény, amit érdemes kipróbálni Magyarországon

2022. június 20.

 

 

 

kreinbacher_birtok.jpg

 

kalauz2.jpg

 

Csillagnézős glampinghotelektől helikopteres bruncholáson és vadonban erdőfürdőzésen át barlangi csónakázásokig olyan egyedülálló magyar programajánló született, amellyel Magyarországot úgy hódíthatod meg, mint még soha.

Az elmúlt, lezárásokkal teli két évben sokan döntöttek úgy, hogy inkább hazai terepen nyaralják ki magukat; így éppen ez az időszak döbbentett rá sokakat arra, mennyi felfedezésre váró, csodás dolgot rejt Magyarország a balatoni lángosozáson és a vidéki wellnesshétvégéken túl.

Most elkészült egy olyan, 33 magyarországi célpontot összeállító lista, amely több szempontból is egyedi. Egyrészt olyan programokat és helyeket ajánl az országhatáron belül, melyek közül nem egy egészen új lesz sokak számára, másrészt pedig az ismerős helyeken olyan különleges aktivitásokat, minőségi kulináris élményeket és szállásokat javasol, amelyek színvonala nemzetközi szinten is megállná a helyét.

Ebben a katalógusban megtalálhatják a számításaikat azok, akiknek a testmozgás a nyaraláskor is fontos, kedvez a hedonistáknak, a kerékpárosoknak, a vanlife életmód kedvelőinek, a túrázóknak és az erdőfürdés szerelmeseinek is. Külön programot kaphatnak azok, akik futva, SUPozva, vagy éppen sétálva szeretnek felfedezni helyeket. Ez a harminchárom program arra alkalmas, hogy szó szerint földön, vízen és levegőben is felfedezzük azokat a helyeket, amelyek a szó átvitt és eredeti értelmében véve is a legközelebb állnak a hazai utazókhoz.

A kalauz készítői az autentikusság jegyében olyan személyeket is megszólítottak, akik egy-egy régió szakértőinek számítanak. Az Őrséget Farkas Richárd, a Pajta séfje mutatja be, az egyre felkapottabb vidék kapcsán az ő kedvenc helyeit ismerheti meg az olvasó. Pajor Kristóf kliprendező és maratonfutó tippjei alapján rakták össze a legjobb budai futóútvonalakat, Gilvesy Róbert és Szászi Endre borászok pedig a Szent György-hegyről osztották meg tapasztalataikat.

Az egyik legexkluzívabb programot a Hertelendy kastély kínálja, amely megszervezi, ha a vendégei Budapestről vagy más schengeni övezetben található nagyvárosból szeretnének a Somogy megye szívében található kastélyszállóba repülni. A Nicols hajótársaságnak öt európai országban vannak hajóútjai Franciaországtól kezdve Portugálián át Németországig, 2019-ben pedig a Tiszán is horgonyt vetettek. Aki át akarja élni, milyen a slow life hajós életérzés, akkor már nem kell a Canal du Midiig vagy a holland csatornahálózatig mennie, elég célba vennie a Tisza Tokajhoz közel első részét. A három napra vagy akár egy hétre is kibérelhető hajókat jogosítvány nélkül is lehet vezetni, és akár tízfős társasággal is neki lehet vágni a Tiszának és a Bodrognak. Természetszeretők új szenvedélye lehet az erdőfürdés. A Japánból indult sétáló meditáció tökéletes helyszíne a Bükk, , ahol feladatlap segítségével bejárható a Vadon Kulcsa tematikus tanösvény.  

A teljes, 33 magyarországi élményt ajánló katalógus különálló mellékletként megtalálható a Roadster legújabb magazinjában, mely június ötödikétől elérhető az újságárusoknál, a nagyobb benzinkutaknál, a Libri és Bortársaság üzleteiben, valamint folyamatosan rendelhető a Roadster honlapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr8117859409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása