Nesze!szer

A sztárok kedvenc édessége Cannes vörös szőnyegén

2022. május 18.

 

image003.png

 

A GHRAOUI Chocolate a 75. filmfesztiválon

Édes hírekkel jövök nektek, vagyis hírrel. Mert tudom, hogy a csokoládét ti is eléggé kedvelitek, sőt....D

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Damaszkuszból származó luxuscsokoládé márka, a GHRAOUI, mely 2022-ben a filmfesztivál hivatalos ajándékozó partnereként kínálja fenséges finomságait a kiemelt vendégek és a jelen lévő világsztárok részére Cannes-ban. A szenvedély, az érzelmek, és a család évszázados története teszik a GHRAOUI-t világszerte kiemelkedővé, budapesti márkaboltja, és csepeli manufaktúrája pedig hazánk különlegességévé.
Május 17-én kezdődik a világ legismertebb és legnagyobb presztízsértékkel bíró filmfesztiválja Cannesban. Az eseményt nem csupán a helyszínen, de a világ minden pontján óriási figyelem övezi - amellett, hogy kik viszik haza az esemény fődíját az Arany Pálmát, a megnyitót és a vörösszőnyegen a „dicsőség huszonnégy lépcsőfokán” való felvonulást ugyanekkora érdeklődés követi minden évben.
2022-ben a magyar vonatkozású nevezett filmek mellett egy másik hazai különlegesség is feltűnik a vörösszőnyegen, ugyanis a GHRAOUI Csokoládéházat az a megtiszteltetés érte, hogy az idei fesztivál hivatalos ajándékozó partnerének kérték fel a szervezők. Erre minden okuk megvolt, hiszen a GHRAOUI csokoládék és kandírozott gyümölcsök mindig különleges ajándéknak számítanak bármilyen alkalomra, és éppen olyan kiemelkedőek, mint az esemény maga.
A cannes-i hőségre való tekintettel a GHRAOUI nem csokoládéval készül a filmfesztiválra, hanem a 200 éves damaszkuszi családi recept alapján készített aleppói pörkölt pisztáciával töltött kandírozott sárgabarackokkal. Ez az édesség nemcsak történelmüket, hanem örökségüket is talizmánként hordozza magában, hiszen a sárgabarack Damaszkuszt körülvevő Ghouta régióból származik, ahonnan maga a márka is. A desszertbe való első harapás után nem az átütő cukorsokkot érezzük, hanem az arany sárgabarack friss gyümölcsösségét, amely nem tolakodó a kandírozás ellenére sem.


És akkor egy kis édes történet: a GHRAOUI -ról
A GHRAOUI család története egészen 1805-ig vezethető vissza, míg a luxuscsokoládéké 1931-ig, amelyet
egy franciaországi látogatás indított útjára. Sadek Ghraoui úgy döntött, hogy megismerteti a minőségi csokoládét a közel-keleti fogyasztókkal, habár kezdetben a csokoládé önmagában nem volt elég csábító a hagyományos arab édességekhez szokott emberek számára. A kézműves csokoládé új csemege és kulináris felfedezés volt. Így minden csokoládédobozba ezüst ollót vagy egy arany levélbontó kést tettek, hogy az embereket az újdonság megvásárlására csábítsák. A siker nem maradt el, amelyet az koronázott meg igazán, hogy II. Erzsébet királynő londoni udvarába is beszállítottak. 2017-ben új fejezet indult a neves Csokoládéház életében, Budapesten kapott újra szárnyakra Bassam Ghraoui üzletember vezetésével. A GHRAOUI több mint két évszádaza elkötelezett híve a minőségnek, kivételesszakértelemmel rendelkezik a kiváló kézműves csokoládé- és cukrászati termékek készítésében, és büszkén mutatja meg szakértelmét márkaboltjában, az Andrássy úton.

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr5817829951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása