Nesze!szer

Vigyázat, itt a Tigris éve: pozitív támadásra felkészülni!

2022. február 01.

 

 

boldog_tigrist.jpg

 

 

Tegnap éjjel nálunk számos tűzijáték durrogása jelezte: megkezdődött a kínai Holdújév, átléptünk a Tigris évébe. Ma már az új energiára ébredtünk, viszlát punnyadás, jöhet a vadászat! 

Természetesen ezt nem szó szerint értettem.... de azért jóval aktívabb időszak következik az életünkben, mint az előző kettő volt (nagyon remélem). Gondold végig, mi is jut elsőre eszedbe a tigrisről? Hétvégén mi az Állatkertben jártunk, így pontos emlékeim vannak. Megjelenésében a tigris lenyűgöző, félelemfelkeltő, de közben egy cica is valahol. Járkál, nézeget és soha nem tudhatod, mikor támad. Van, hogy csak meghúzza magát a sarokban, figyel, kivár, aztán a kellő pillanatban pont odapattan, ahová kell. Mivel macska valójában, hisztis is tud lenni rendesen. Erre ebben az évben készülünk is kell. És milyen érdekes, hogy a nyugati asztrológia és a kínai mindig összecseng? Ez ugye a 2022-es év, ami tele nőiességgel és hát hisztikével is, lássuk be. Ebben az évben a hirtelen, kitörő indulatokat meg kell tanulnunk kezelni... önmagunkban is. Ez azért nem a legkönnyebb, lássuk be, bár vérmérséklete válogatja, melyikőnk mennyire tányér dobálós típus. (Éljen a papír étkészlet!).

Ez egyébként a Víz-Tigris éve. Mert igen, a nagy macs még úszni is tud. Nem különösebben szeret, de megéli az érzelmeit ebben is. Erő, energia és forradalmi újítások - mondanám így az évre előre. Tele lesz az időszak fordulattal, esetenként féltékenységgel is, szóval aki még a játszmázós szinten van a párkapcsolatban, annak ajánlott a fejlődés, hogy ne készítse ki a párját és önmagát se. Sokak számára hoz nagy lehetőségeket ez az év, beindul a fejlődés, változások, karriervonatok száguldása lesz megfigyelhető. Pénzügyi szinten is ugyanez valószínűsíthető, de ez teljes mértékben logikus is, hiszen óriási változásban van a világ, szakmák szűnnek meg, a szélsőséges időjárás a termést sem kíméli és a pénzbeli fizetőeszközeink is rendesen változnak. 

Mire van szükség a Tigris évében?

Megfontoltságra mindenképpen, hisz a bátorságot a nagy lépésekkhez megkapjuk bőven. De fontos, hogy ne mindent tekintsünk vadászmezőnek, igyekezzünk nyugodt tereket is kialakítani az életünkben és nem azon pörögni, hogy egy fél mondatos beszólásnál homlokon öntsük a kollegínát az akciós lattéval a kávézóból. Ám azért ne halogasd a dolgokat, igyekezz megbeszélni vele a konfliktust és úgy, hogy mindenki ép bőrrel vagy szőrrel ússza meg az egészet. 

Mit keress a Tigris évében?

Az álmaidat és bátran indulj az irányába. Szingliknek is jó hír, lehet, hogy bizony, a Tigris éve sokaknál hozza el a pártalálást is. De kéretik itt is nem harcmezőként gondolni a szerelmi sétányra, mert bizony, mindenféle petárdák robbanhatnak teljesen indokolatlanul. Ugyanitt a másik véglet, aki mindig áldozatnak tekinti magát, ezt sem annyira ajánlatos, a sebek folytonos nyalogatása.

És mi az, ami fontos még? Megnő a női körök szerepe, ez most ugyanúgy analóg a nyugati asztrológiával, ahogy a fenti példa is az volt. Támogassuk, támogassuk és támogassuk egymást és higgadtan kapaszkodjunk összekapaszkodni és menni, előre, de mégis a saját utunkon.

Mit jelent a Víz?

Igen, ez a Víz Tigris éve. Mit jelent számotokra a víz? Szabadságot, erőt, spiritualitást - nekem. Gondolj a tengerre, mit is érzel, amikor látod, vagy benne fürdesz?  Ugyanakkor a víz hamar el is moshat mindent, hatásosan dolgozik - és hát az érzelmekről is szól, sokszor túláradóan.

Mire számítsunk a Tigris évében?

Sok, sok változásra, átalakulásra, váratlan fordulatra és előrelépésre. Unalomra semmiképpen, ezt a fogalmat idén ki kell törölnünk a szótárunkból. Bátorságra, kalandvágyra... és sok-sok kalandra, kisebb és nagyobb macskákkal, macskáknak - jelent ez utazást is, nagyon reméljük. Kezdeményezőkészségben, kockázatvállalásban gazdag évünk lesz, az egészen biztos.

És mostanában mem vagyunk olyan megvezethetőek, irányíthatóak, mint korábban, a Tigris elég makacs és önfejű állat, no meg irányíthatatlan is. Már nem várunk másokra, megyünk és csináljuk, felismerve a lehetőségeket és bizony, az átveréseket is. És most nincs félmegoldás, ez a ragadozó ezt nem tűri meg. De mindig, mindig tartsuk tiszteletben a másikat, a másik útját, hitét stb.... - ez kulcs lesz az elkövetkező hónapokban, hisz csíkos barátunk hiú állat.. Persze, ez nem zárja ki azt, hogy kreatívan gondolkodjunk, sok-sok meglepő újítással is tele lesz az évünk. És ha lehet, álljunk több lábon, ez is fontos lehet még.

Szóval: legyünk okosak, határozottak, bátrak és tanuljuk meg kordában tartani az olykor feltörni vágyó hevesebb érzelmeinket. A Tigris az állatvilág egyik legnagyobb ura, de csak akkor, ha jól bánik a saját erejével és nem felesleges szavannai körökre pazarolja el, megfontoltan osztja be az energiáját.

Csodásan bátor Tigris évét nektek!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr6517042018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása