Nesze!szer

Szafaládé helyett a diszkrét russian lip az új szájfeltöltési trend

2022. január 26.

 

 

 

 

ajak-rosszpelda.png

 

Egy komolyabb rendezvényen jártam néhány napja. És nagyon sok virslit, szafaládét és kacsacsőrt láttam. Nem, nem a büfében, hanem néhány hölgy száján, vagy szája helyén. A szájfeltöltés komoly divat mostanában, amivel nincs is semmi gond, mert megint a túlzás az, ami a baj. Pedig ezt a műfajt lehet szépen is művelni, sőt. Most erről hoztam egy postot nektek, mert eléggé érdekelni kezdett a téma. 

 

Évszázadokkal ezelőtt a csöpp száj volt a szépségideál. Ma már a szépen ívelt, telt ajkakat tartjuk vonzónak, hisz a pici ajkak túl szigorú hatást keltenek Sebaj,  annyi lehetőségünk van, hogy csak na.  A száj feltöltése az orvos-esztétikai fontos része, sokan keresik fel a klinikákat azzal a vággyal, hogy legyen formásabb, dúsabb a szájuk.  Ezt korábban szilikonolajjal, ma már hialuronsavval lehet elérni. A hialuronsav a bőr természetes alkotórésze, így ezzel érhető el a legideálisabb hatás. 

A száj nemcsak genetikailag lehet pici  vagy kevésbé formás, az évek előrehaladtával is keskenyedik, sőt, némileg befelé is fordulhat.

dr_krix_monika_artnface_klinika_1.png 

 

És hogyan lesz valakinek kacsaszája? - kérdeztük meg dr. Krix Mónikát az Art'N Face Arcesztétikai Klinika esztétikai specialistáját:

- Igen, sajnos én is sok túltöltött szájat látok, de én magam nem csinálok ilyen kacsaszájakat. Szeretem a természetességet és az eleganciát, így hiába is kérne  egy páciens az ideálisnál vastagabb ajkakat, nem csinálom meg.   Egy kacsaszáj több mindenből is eredhet. Leginkább abból, ha az illető szájába túl sok hialuronsavat töltenek, maga a töltőanyag viszkozitása se mindegy,  mit is használtak hozzá. És még egy fontos szempont: az orrcimpa külső ívénél húzunk egy vonalat és onnan tovább sose szúrunk. 

Természetesen egy szájfeltöltésnél azt is figyelembe kell venni, hogy milyen a száj formája és milyen gyakran töltet újra valaki.  Ám a túltöltött szájaknál azt látom: az arc is túl sok töltőanyagot tartalmaz, így az egész összhatás diszharmonikus, természetellenes, már-már püffedt.

 

ajak-ref2.png

 

 

 

Dr. Krix Mónika azt mondja, igénytől is függ, ki, mire vágyik. Aki nem feltűnő, ám látványos változást szeretne, ott többszöri alkalom lehet szükséges.  Egy kezelés alatt egy ampullányi (0.7 vagy 1ml)  töltőanyag kerül csak a páciens szájába és két beavatkozás között el kell telnie legalább egy hónapnak.  Az első töltés után az apró szúrások és a lidocain miatt duzzadtabbak az ajkak, közel 30%-kal nagyobbnak tűnik a száj - ezt fontos, hogy tudják a páciensek. 

 

Ezzel ne töltsd az idődet töltés után! 

A töltés után 3 napig tilos a sportolás, a szauna és az uszoda. Ez azért fontos, hogy nehogy valami fertőzést vigyen be a páciens a kis szúrások helyén. És ami tiltott még, igaz, csak két napig: a csók. Ugyanúgy sérülhet a száj és az esetleges apró bevérzések miatt nem érdemes ezt kockáztatni. Ajánlott szívószállal inni és kerülni a szénsavas és csípős ételeket - néhány nap önmegtartóztatás megéri a szépségért.  

Ami pedig ajánlott: a jegelés. Amennyiben erősebb a fájdalom, mindenféleképpen menjen vissza a páciens oda, ahol töltötték a száját.  1 hónapig pedig ne menjünk kozmetikai tetoválásra! - már, aki menne, én nem vagyok nagy híve ennek a műfajnak, de ahány ház, annyi vonal. 

 ajak-ref1_1.png

 

Russian Lip, az orosz babák világa

- Ennek a stílusnak a lényege az, hogy az ajak középső részére tesszük a több töltőanyagot, így csókosabb, babásabb ajkat kapunk - mondja dr. Krix Mónika.  Természetesen itt is megnézzük, milyen a páciens szája és abból mit és hogyan tudunk kihozni. Inkább kisebb lépésekkel haladunk, így hozzuk létre a kívánt,  esztétikus formát, gondosan kiválasztva a töltőanyagot, hisz más és más folyékonyságúak lehetnek. - ezért a gondosságért is választják az Art 'N Face klinikát a vendégek.  Újabb töltésre legkorábban félév múlva jöhet a páciens. Mi dokumentáljuk is a változást, így mindig tudjuk, honnan haladhatunk tovább, vagy mit szeretnénk újra elérni.  Leginkább a szép, telt mosolyú, fiatalos arcokat, hiszen ez az orvos-esztétika lényege. 

Móni munkáját a fenti képen is látjátok, tehát a russiant lehet csodálatosan stílusosan is kérni. Sőt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr5316824596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása