Nesze!szer

Még két hétig ingyen ellenőrzik látásunkat az optikák!

2021. október 14.

 

pataki_zita.jpg

 

Igen. A látás nagyon fontos dolog. Én is beláttam, mióta romlani kezdett a szemem, hogy ez nem játék. Az éleslátás biztonság, szabadság, öröm. Ez pedig minden korosztály számára és minden élethelyzetben elérhető – hirdeti a Magyar Látszerész Szövetség annak kapcsán, hogy az ptikák 2021 októberében is díjmentesen végzik a látásellenőrzéseket.

 A 16. alkalommal zajló kampányhoz ezúttal Pataki Zita is csatlakozott. A televíziós műsorvezető néhány éve, éppen a látás hónapja kapcsán ment el egy látásellenőrzésre, amely során megállapították, hogy látáskorrekcióra van szüksége. „Megkaptam a szemüvegem, és akkor fedeztem fel igazán a férjem arcát, akit már azután
ismertem meg, hogy elkezdett romlani a szemem. Fantasztikus érzés volt mindent a maga valójában látni, rácsodálkozni a világra és benne a szeretteimre” – emlékezik vissza Zita, aki mindenkit arra buzdít, hogy menjen el egy közeli optikába, és ellenőriztesse, elég éles-e a látása.

Miért fontosabb az éleslátás, mint gondolnánk?
Köszönhetően az akció másfél évtizedes jó hírnevének, sokan várják meg éves látásellenőrzésükkel az októbert, amikor a kampányban résztvevő optikákban ez a szolgáltatás díjmentes – és nemcsak azoknak, akik szemüveget készülnek vásárolni! A meglévő szemüvegeket is egész hónapban térítésmentesen ellenőrzik a szakemberek, akik a viseléssel, tisztítással, lencsecserével kapcsolatban is szívesen adnak tanácsokat. A javaslatokat pedig érdemes megfogadni, mert a nem megfelelő szemüveg hordása könnyen fáradékonyságot, fejfájásos panaszokat, általános rossz közérzetet okozhat.

Sőt, a magabiztosságunk és a biztonságunk is veszélybe kerülhet, ha rosszul látunk – vezetésnél például életbevágóan fontos, hogy tisztán érzékeljük a környezetünket. Szabadi Zsolt, a Magyar Látszerész Szövetség elnöke szerint egyéb élethelyzetek is megkövetelik a rendszeres, legalább évenkénti látásellenőrzést, és vannak az átlagnál jobban érintett korcsoportok is: „Ilyenek a gyerekek, akiknél rossz teljesítményt, állandó fejfájást, mozgáskoordinációs problémákat okozhat a látásromlás. A kicsiket érdemes az iskolakezdéskor megnézetni (mi is szeptemberben voltunk!) de később sem feledkezhetünk meg róluk, hiszen a nagyobb iskolások már sok időt töltenek monitor előtt, ami a készülékekből áradó kék fény miatt veszélyes. Az irodai munka során szintén sokat nézzük a képernyőt, ez szemszárazsághoz, fejfájáshoz, alvászavarhoz, teljesítményromláshoz vezethet. 40 éves kor felett pedig a szemünk már magától öregszik, ezért ebben az életszakaszban szintén életbevágó, hogy
rendszeresen járjunk szűrésre.”

A modern kor elvárásainknak megfelelően
Idén új elemmel bővült az Október a Látás hónapja kampány: a Google Play áruházból és az Appstore-ról is letölthető „Fontos a latasom” applikáció képes megmutatni a legközelebb eső, kampányban résztvevő optikát, és aktuális ajánlatokat is talál benne az érdeklődő. Az alkalmazásban egy nyereményjáték várja azokat, akik az értékes optikai ajándékok és a kétszemélyes wellness pihenés fődíjának reményében regisztrálnak.

A résztvevő optikák listája és a nyereményjáték megtalálható a www.latashonapja.hu weboldalon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr3816721484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása