Nesze!szer

Őszi-téli szemüvegtrend, nézzetek ide!

2021. október 03.

 

tf4183.png

Az instámon már láthattátok, hogy az idei szemüvegtrendek nyomába eredtem. A Luxotticánál jártam, ahol Voguetól Michael Korsig vannak szemüvegek, Dolcétól Bvlgariig. Most hoztam egy kis ismertetőt, hogy milyen is lesz az idei tred, ami napszemüveg és szemüveg frontot illeti. 
A 2021-es őszi és téli szemüveg-kollekciókat három trend befolyásolta: a futurizmus, a deco minimalizmus és a code-switch. A legújabb modelleket a letisztult formavilág, visszafogottabb színek jellemzik, melyek a 60-as és a 90-es éveket idézik meg. Az újdonságok között megjelennek a túlméretezett szemüvegek és a maszkszerű
modellek is. Az alábbiakban a prémium szemüvegmárkákat, többek között a Ray-Ban, az Oakley, a Prada és a Versace napszemüvegeket és optikai kereteket gyártó Luxottica három fő őszi-téli szemüvegtrendjét vesszük sorra:

 

mu06ws.png

Futurizmus
A futurizmus újraértelmezése központi szerepet kapott a Luxottica márkáinak legújabb kollekcióiban. A trend leginkább az uniszex és a férfimodellekben ismerhető fel, amelyeket különleges technológiai részletek gazdagítanak. A futurizmus domináns elemei a reduktív design és az indusztriális stílus, amelyek az áttetsző keretekben és gazdag részletekben mutatkoznak meg. Az egyszerű formák minimalista megjelenést biztosítanak, könnyed, laza hangulatot árasztanak.

pr50ys.png


Deco minimalizmus
A deco minimalizmus az art déco irányzatot és a minimalizmust ötvözi. A trendet leginkább a szobrászat és az ékszerészet inspirálta, amelyben a nosztalgikus retró hangulat és a kortárs formák találkoznak. A központi részletek - mint például az art déco minták és a márványozott színek - leginkább a látványos, elegáns és nőies szemüvegek formáiban jelennek meg. A férfi- és az uniszex modellek különleges, elegáns, de mégis letisztult részleteket sorakoztatnak fel.

dg4393.png


Code-switch
A posztmodern stílust képviselő, code- switchnek keresztelt trend a kontrasztos
színekre és a játékos formákra épít. Leginkább a női és uniszex szemüvegeknél jellemző, amelyek a saját individuumunkat segítenek kifejezni, és arra biztatnak, hogy szabadon döntsünk arról, hogy mit és milyen alkalomra viselünk. Ennél a trendnél a formák és a színek dualitása kapja a legnagyobb szerepet. Megjelennek az ironikus, érzelmi, kifejező formák, és rengeteg színátmenettel is találkozhatunk a különböző kolloknál. Csodás szemüveges szezont nektek! 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr2916707090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása