Nesze!szer

Az irodalom visszavág és ez örömteli: Művészkert

2021. augusztus 18.

 

muveszkert_fellepok_1.jpg

 

Zseniális rendezvényt ajánlanék nektek. A Petőfi-híd lábánál, a Bálna szomszédságábana magyar irodalom és a zene rajongói találhatnak igazi csemegét: a Művészkert elnevezésű programon 3 napon keresztül, augusztus 20. és 22. között, 8 db, egyenként 60 perces blokkban 22 szereplő mutat be performanszokat arról, hogy milyen az, amikor a líra, dráma és epika témájában az irodalom és a zene randevúzik.

Néhány név a rangos szereplőlistából:

Tompos Kátya, Szalóki Ági, Dresch Mihály, Prieger Zsolt, Törőcsik Franciska, Wunderlich József, Háy János, Varró Dani, Lackfi János és sokan mások. A házigazda a csodás Juhász Anna.

Mindhárom napnak van egy mottója, amely már alapjaiban meghatározza, hogy mire is számíthatunk. Líra, Dráma, Epika – a szent, a profán, a népzene, a mese, az érzelmek találkozása, a szabadság – sokesetben olyan motívumokat helyeztünk középpontba, amelyek kapcsolódnak az ünnephez (szabadság, egyesítés, kenyér, ünnep), vagy aktuálisak a jelen életünkben (szerelem, életöröm, áldás, centenárium). Bízunk abban, hogy a közönséggel együtt gondolkodva, sokszor egyedi, erre az alkalomra létrejövő előadásokkal meghatározó művészeti programokat mutathatunk, s ebben a tükörben magunkat is meglátjuk: hisz az irodalom, egy-egy könyv minden alkalommal bennünk folytatódik.” - mondja Anna.

 

Filmevítéstől a mini koncertig, lesz minden, mi az irodalomkedvelőnek kedvence. Csak ajánlani tudom, gyertek, menjetek, legyetek, töltődjetek! A kultúra gyógyír a léleknek! A program itt:

 

muveszkert_szentistvannapok.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr6016661124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása