Nesze!szer

Reggeli Nesze

2021. május 26.

 

onismeret_sziv.jpg

 

Sokszor a vágy az önismeretre, talán egy szépen csomagolt kontroll, ahol azt hisszük, hogy kézben tarthatjuk a saját folyamatainkat. És nyilván a tudatosság ezt is jelenti bizonyos fokig. De hol a határ ebben? Mi az, ami az ego és tudatos, szeretetteljes munka a minőségeink megismerésében, és mi az, ami már erőszak, amit igyekszünk elrejteni és önmunkának nevezünk?
Azt hiszem, hogy valójában egy dolgot lehetséges és érdemes felfedeznünk és ez az igazi Önvalónk. Az, ami túl van a mintákon, a kémián, a testi folyamatokon, a tudatalatti rémuralmán, az emlékeken. Amikor megértjük, hogy nem ezek összessége vagyunk valójában, hanem van egy rész bennünk, ami ezeken túl van, talán jobban el tudjuk fogadni azt is, amit nem irányíthatunk. Ha megérezzük, hogy ezeken túl is vagyunk, talán elfogadóbbak leszünk életünk történéseivel szemben is.
Az élet, itt a fizikai létben talán arra tanít, hogy elfogadjuk, hogy nem lehet mindent kézben tartani és megtanuljuk, hogy minden nehézség, esemény, testi és lelki szenvedés valójában a lélek halhatatlanságába vetett hitünk próbája. Az önismeret valójában a lélek megismerése és megengedése mindannak, ami történik, ítélet nélkül.
Barna Berni

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr6216571410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása